After Shave, diferența dintre balsam și loțiune

Deși bărbieritul ar trebui să fie un ritual plăcut, mulți dintre noi considerăm că pielea noastră este uscată, sensibilă și chiar inflamată. Ceea ce ar trebui să fie o situație plăcută devine o sarcină dureroasă.

După bărbierit, pielea noastră are nevoie de trei lucruri: să fie liniștită, reîmprospătată și hidratată. Deci, după ce ați pus aparatul de ras, următorul pas al bărbieritului ar trebui să fie aplicarea după bărbierit. Dar nu confundați loțiunea de după bărbierit cu balsamul de după bărbierit.

Da, ambele sunt folosite după ras, dar sunt foarte diferite. Deci, ar trebui să folosiți un balsam sau o loțiune de după bărbierit?

Balsamurile și loțiunile de după bărbierit sunt destinate calmării pielii după bărbierire. Balsamurile sunt mai groase și de culoare albicioasă și nu conțin alcool, în timp ce loțiunile sunt mai lichide, transparente și conțin o anumită cantitate de alcool. Balsamurile sunt recomandate pentru pielea sensibilă și loțiunile pentru închiderea porilor și dezinfectarea.

Loțiuni de după bărbierit

La suprafață, prima diferență importantă dintre o loțiune și un balsam este forma. După bărbierire, loțiunile sunt în mod tradițional un lichid, nu o cremă, ca un balsam.

Un alt factor important de reținut este că loțiunile au în mod tradițional o bază alcoolică, ceea ce le permite să aibă calități antiseptice deosebite, menținând în același timp hidratarea cu alte componente.

Senzația de furnicături pe care o obțineți după aplicarea unei loțiuni (sau spray) se datorează conținutului său de alcool. De aceea, loțiunile după bărbierit sunt excelente pentru închiderea porilor și etanșarea tăieturilor, deoarece tind să miroasă mult mai puternic decât balsamurile.

Este important să înțelegem că loțiunile de după bărbierit nu sunt colonii și nici nu sunt alcool pur, chiar dacă conțin alcool. De obicei, conțin alte substanțe care ajută la vindecarea micilor tăieturi și la regenerarea naturală a structurii celulare a pielii.

Cele mai multe loțiuni conțin extracte care calmează mâncărimea după ras și ajută la protejarea pielii de razele UV.

Care este scopul loțiunii de după bărbierit?

După cum tocmai am văzut, principala caracteristică a loțiunii de după bărbierit (uneori numită pur și simplu după bărbierit) este că este parfumată și de obicei pe bază de alcool. Ca rezultat, este utilizat în primul rând pentru a calma iritarea bărbieritului și pentru a dezinfecta micile tăieturi care pot fi făcute.

Alcoolul poate ajuta, de asemenea, la distrugerea bacteriilor de pe piele, dar problema este că alcoolul poate agrava și iritația prin uscarea pielii și provocarea descuamării acesteia.

Unilor bărbați le place să se parfumeze după bărbierit (ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să poarte apă de colonie), dar poate lăsa pielea roșie, uscată și dureroasă toată dimineața.

Folosiți o loțiune dacă aveți pielea grasă

Pentru pielea normală până la grasă sau mixtă, cel mai bine este să evitați balsamele, deoarece acestea pot fi prea grele și pot provoca aglomerație, deoarece pielea produce deja suficient sebum.

Recomand utilizarea unei loțiuni care ajută la curățarea pielii după ras pentru a evita infecțiile și a preveni erupțiile cutanate.

Loțiunile de după bărbierit conțin de obicei astringenți care strâng pielea, micșorează porii și creează o barieră a pielii mai fermă.

Balsam de după bărbierit

Dacă aveți tendința de a vă găsi pielea uscată după ras, un balsam de după bărbierit va fi cea mai bună opțiune.

Balsamurile de după bărbierit sunt în mod tradițional foarte cremoase și au un parfum mult mai blând decât loțiunile. Deși uneori conțin alcool, nivelurile sunt în general mult mai mici decât cele ale loțiunilor.

În loc să se concentreze asupra astringenței, balsamurile se concentrează mai mult pe hidratarea și umplerea pielii. De asemenea, tind să conțină procente mari de petrol.

Dintre toate uleiurile conținute în balsamuri, cele mai interesante sunt uleiul de soia, aloe vera și uleiul de avocado, care sunt excelente pentru hrănire, înmuiere și hidratare.

Balsamul după bărbierit este, prin urmare, o alegere excelentă pentru cei care suferă de arsuri de ras. Balsamul este absorbit în piele în câteva minute de la aplicare și oferă o ușurare aproape instantanee a pielii uscate.

La ce se folosește balsamul după bărbierit?

Balsamul de după bărbierit are același scop de bază ca și loțiunea de după bărbierit: calmarea pielii după ras.

Spre deosebire de loțiunea de după bărbierit, balsamul este, în general, fără alcool și conceput pentru a hidrata pielea, fiind mai gros și mai cremos decât loțiunea.

Balsamul tipic are un parfum ușor care provine din ingredientele sale hidratante și mulți bărbați îl găsesc mult mai plăcut pe piele după bărbierit.

Dacă nu simțiți o înțepătură atunci când vă aplicați după bărbierit, produsul pe care îl utilizați este fără alcool și este probabil un balsam.

Folosiți un balsam dacă aveți pielea sensibilă

Alegeți un balsam după bărbierit fără alcool și căutați ingrediente naturale, mai degrabă decât sintetice. În special, căutați un balsam care conține ingrediente naturale liniștitoare, cum ar fi aloe vera.

Hamamelisul este un astringent natural și are proprietăți antiseptice; gândiți-vă la aceasta ca la o alternativă naturală la alcool în loțiunile de după bărbierit.

Iar vitamina E este ideală pentru pielea care are nevoie de o hidratare suplimentară după ras.

De asemenea, ar trebui să căutați o formulă non-grasă, un balsam de după bărbierit care este echilibrat cu pH, astfel încât să nu vă altereze chimia pielii.

Rezumatul diferențelor dintre balsam și loțiune

– Balsamurile ajută la eliminarea uscăciunii, făcând pielea moale și netedă.

– Balsamurile de după bărbierit ajută la hrănirea, protejarea și oprirea arsurilor și a iritațiilor aparatului de ras.

– Loțiunile închid porii pielii și sunt antiinflamatorii, ceea ce ajută la combaterea infecțiilor bacteriene.

– Balsamurile pot conține puțin sau deloc alcool, în timp ce loțiunile conțin o concentrație mare de alcool, până la 70%.

– Loțiunile de după bărbierit au mirosuri puternice, spre deosebire de balsamuri. Balsamurile au doar parfumuri subtile.

– Loțiunile au un efect puternic de furnicături și revitalizare, spre deosebire de balsamuri.

– Balsamurile sunt mai cremoase și mai lipicioase decât loțiunile.

Concluzie  

Majoritatea bărbaților au o relație de iubire-ură cu aftershave. Cu toate acestea, problemele post-cumpărare provin din neutilizarea sau alegerea produsului potrivit.

Un balsam sau o loțiune bună poate ajuta la eliminarea problemelor comune de după bărbierit, cum ar fi acneea, pielea uscată, inflamația și arsurile de ras.

Înainte de a alege un aftershave, este important să înțelegeți proprietățile, funcția și utilizarea fiecărui produs.

Nu uitați să curățați bine înainte de bărbierit.

error: