Cum și de ce să te bărbierești în duș?

Bărbieritul sub duș este unul dintre acele lucruri pe care nu-ți dai seama cât de bine te simți până când nu mai faci asta.

Nu numai că vă simplificați rutina de îngrijire, dar beneficiați și de unele dintre avantajele unice și convenabile ale bărbieritului la duș.

Cu toate acestea, utilizarea unei lame de ras ascuțite pe față la duș poate fi, în mod normal, o sarcină complicată pentru unii bărbați.

În acest ghid, am vrut să împărtășesc cu tine câteva sfaturi care te vor ajuta să ai cea mai bună experiență de bărbierit la duș.

7 pași pentru bărbieritul la duș

Iată șase sfaturi simple de care trebuie să țineți cont. Urmând fiecare dintre ele, ar trebui să obțineți rezultate apropiate și confortabile:

1. Curățați-vă sau exfoliați-vă mai întâi fața.

Înainte de bărbierit, este important să vă pregătiți pielea în mod corespunzător. Prin simpla curățare a feței cu un produs de curățare facială, veți îndepărta celulele moarte ale pielii și uleiul pentru a reduce iritarea în timpul bărbieritului.

Nu trebuie să folosiți un produs scump sau sofisticat; o simplă spălare de față de la farmacie sau de la supermarket este suficientă. O altă opțiune este să folosiți un produs de curățare facială solid, cum ar fi Bleumarine Bretania, care permite o spumă bună la aplicarea produsului.

Este recomandat să vă curățați fața atunci când faceți un duș. Astfel, părul facial și pielea vor avea suficient timp să se înmoaie și să rețină apa, ceea ce ar trebui să vă ofere rezultate confortabile.

2. Apă caldă pentru confort

Există multe mituri și dezinformări cu privire la temperatura potrivită a apei pentru bărbierit. Unii susțin că apa caldă tonifică pielea și crește circulația sângelui, în timp ce alții susțin că apa rece împiedică uscarea pielii.

Cu toate acestea, după multe cercetări, nu am reușit să găsim nicio cercetare științifică care să susțină vreuna dintre aceste afirmații.

Cel mai important lucru de reținut este să faci ceea ce te simți cel mai confortabil și să experimentezi. Încercați să faceți duș cu apă caldă și rece și decideți care dintre ele vă oferă cele mai bune rezultate la bărbierit.

3. Radeți-vă la sfârșitul dușului

Dacă te bărbierești la sfârșitul dușului, vei da timp părului facial și pielii să se aclimatizeze la mediul înconjurător și să se înmoaie complet. Acest lucru ar trebui să vă permită să reduceți semnificativ iritația în timpul bărbieritului.

Așadar, spălați-vă mai întâi părul și corpul și apoi radeți-vă barba. Bineînțeles, ar trebui apoi să clătiți tot părul și spuma care va rămâne pe corp.

4. Folosiți o cremă de ras care să se lipească de corp.

Așa cum am menționat recent, crema de ras vine în mai multe forme diferite. Aceasta include cremă fără spumă, cremă tradițională, săpun de ras, gel și spumă.

Atunci când vă bărbieriți sub duș, se recomandă să folosiți o cremă de ras puternică. Cu un flux constant de apă care vă lovește fața direct sau indirect, nu doriți să vă faceți griji cu privire la reaplicarea constantă a apei.

Cremele de bărbierit care nu fac spumă, precum cea a lui Jack Black, funcționează cel mai bine la duș. Sunt ușor de distribuit, nu necesită o pensulă de bărbierit pentru aplicare și aderă foarte bine la piele.

Cremele spumante precum Barbasol sau chiar și cremele de bărbierit tradiționale precum Proraso tind să alunece ușor de pe piele, așa că evitați-le atunci când vă bărbieriți sub duș.

5. Oglinzile de bărbierit sunt esențiale

Încercarea de a vă bărbieri din memorie este aproape imposibilă, chiar dacă vă bărbieriți de mai mulți ani. Pentru a evita orice greșeală jenantă, luați în considerare adăugarea unei oglinzi de bărbierit la duș.

Oglinzile de bărbierit sunt realizate în diferite moduri, dar cel mai eficient pentru a preveni aburirea este încălzirea sticlei din spatele oglinzii cu un element de încălzire suplimentar.

Având o linie de vedere clară cu o oglindă de bărbierit, puteți fi sigur că veți termina într-un singur pas.

6. Nu uitați să vă tratați pielea după bărbierit.

Este ușor să uiți alți pași esențiali în rutina de îngrijire atunci când te bărbierești sub duș. După ce te-ai uscat, ia în considerare aplicarea unui balsam după ras sau a unei creme hidratante pe față. Acest lucru vă va ajuta pielea să rețină hidratarea și să se simtă moale.

Related: Ce este aftershave?

7. Folosiți aparatul de ras potrivit

Din păcate, nu toate tipurile de aparate de ras funcționează bine la duș. Iată lista noastră de aparate de ras recomandate care sunt compatibile cu bărbieritul sub duș:

– Aparate de ras cu cartuș.

– Aparate de ras de unică folosință

– O selecție de aparate de ras electrice*.

Lamele de ras și briciurile de siguranță sunt complet excluse din această listă. Deși, din punct de vedere tehnic, puteți lua aceste două aparate de ras la duș, cerința lor de a avea o tehnică fermă ar trebui rezervată pentru bărbieritul în chiuvetă.

De asemenea, vă puteți răni din greșeală dacă scăpați aparatul de ras sau aparatul de ras în timp ce vă aflați sub duș.

*Majoritatea aparatelor de ras electrice trebuie să fie bărbierite la uscat. Cu toate acestea, unele aparate de ras electrice moderne funcționează bine într-un mediu umed (fie cu cremă de ras, fie la duș). Consultați întotdeauna manualul de utilizare înainte de a-l folosi la duș.

Concluzie

Bărbieritul la duș vă va economisi mult timp în rutina de îngrijire. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la pregătirea feței ca și cum v-ați bărbieri la chiuvetă.

Așa cum am discutat recent, iritația la bărbierit poate fi cauzată de o varietate de factori. Cu toate acestea, una dintre principalele cauze este pregătirea slabă a pielii.

Atunci când vă bărbieriți sub duș, pregătirea este mult mai ușoară și mai naturală. Dacă vi se întâmplă adesea să vă simțiți pielea iritată după bărbierit, vă puteți bucura de o mare ușurare aici.

Pe de altă parte, curățarea după bărbierit la duș este extrem de ușoară și rapidă. Nu numai că puteți să vă clătiți pur și simplu capul de bărbierit la duș, între loviturile de bărbierit, dar, odată ce ați terminat, nu trebuie să vă faceți griji că crema de ras se scurge pe spate sau pe piept. Doar clătiți-le sub apă pentru a îndepărta eventualele resturi de tuns sau crema de ras.

Bărbaților moderni le place să se bărbierească în mod regulat și alte părți ale corpului. Aceasta include pieptul, axilele și zona inghinală. Este mai bine să o faci sub duș, pentru că îți poți pregăti pielea și te poți bărbieri mai confortabil.

Notă: Dacă este prima dată când vă radeți corpul sub duș, asigurați-vă că scurgerea este curată pentru a evita înfundarea.

error: