Bărbierit înainte sau după duș?

De-a lungul anilor, echipamentele de bărbierit, stilurile de barbă și tehnologia s-au schimbat. Deci nu există niciun motiv să credem că nici fundamentele bărbieritului nu se vor schimba niciodată.

Dacă timpul de bărbierit este cu adevărat o chestiune de preferință personală, există argumente pro și contra în alegerea bărbieritului înainte sau după duș.

Bărbieritul înainte de duș este ideal pentru persoanele cu pielea și barba normale, deoarece dușul curăță tăieturile și previne infecțiile. Pentru cei care au barbă foarte dură sau piele sensibilă, se recomandă bărbierirea după duș, deoarece umiditatea suplimentară îmbunătățește aderența aparatului de ras și înmoaie părul.

Bărbierit înainte de duș

Unul dintre cei mai importanți factori în luarea deciziei de bărbierit înainte de duș este să acordați atenție cât de drept este părul dvs. și dacă porii sunt sau nu deschiși. Rasul inainte de dus este recomandat persoanelor cu barba normala sau fina.

Părul uscat poate fi foarte dur și greu de tăiat. Un bărbierit bun necesită o reducere de 70-80% a rezistenței părului, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este folosind apă caldă. Este nevoie de cel puțin 3 minute pentru a se înmuia prin aplicarea unui prosop înmuiat în apă fierbinte.

Știu că acum te gândești la un coafor, dar nu o face prea complicată. Luați prosopul, îl scufundați în apă fierbinte și îl lăsați să stea pe față o vreme. Cu aceasta, sunteți gata să aplicați spuma sau gelul și să vă radeți.

Dacă utilizați un aparat de ras electric, acestea funcționează cel mai bine pe părul uscat; sunt, în general, mai greu de gestionat dacă părul este umed sau chiar ușor umed. Dacă tocmai ți-ai tuns barba, este adesea mai ușor să îndepărtezi părul țepos cu un aparat de ras electric pe părul uscat.

În cele din urmă, dacă vă faceți duș după bărbierit, veți îndepărta tot părul și crema rămase pe față, ceea ce vă va proteja de infecții dacă vă tăiați cu bărbieritul.

Dacă utilizați aparate de ras electrice, acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru.

Este mai eficient în timp.

Reduce riscul de infecție în tăieturi și zgârieturi, datorită curățării oferite de dușul care urmează.

Bărbierit după duș

Cu toate acestea, dacă aveți părul uscat – dacă nu ați făcut-o deja, o vom face când vom fi mai în vârstă – bărbieritul după duș este cel mai bun mod de a vă rade bine.

De fapt, bărbieritul după duș, mai degrabă decât înainte, are multe avantaje – amintiți-vă că am menționat mai devreme necesitatea de a reduce duritatea părului cu apă fierbinte? Ce mod mai bun de a-ți înmuia barba decât să te duci în apă fierbinte?

Dușurile durează, de obicei, câteva minute pentru majoritatea bărbaților și acesta este un timp mai mult decât suficient pentru ca părul să se înmoaie și să fie gata să fie ras. Aburul de la duș se dilată și deschide porii feței. Acest lucru facilitează accesul la foliculul de păr și permite un bărbierit mult mai precis.

Pielea se înmoaie după ce a fost o vreme la duș, făcând bărbieritul și mai plăcut.

Când treceți de un aparat de ras ascuțit pe pielea uscată sau slab hidratată, se efectuează o exfoliere profundă. Aceasta înseamnă că îndepărtați foliculii de păr de pe piele și expuneți pielea la contactul cu bacterii.

Este, de asemenea, mai probabil să apară iritații ușoare până la severe ale pielii, care pot provoca disconfort și vă pot distruge ziua.

Notă: Nu așteptați prea mult înainte de bărbierit sau veți pierde toate beneficiile dușului. Porii dvs. vor începe să se închidă imediat ce vă terminați dușul și, dacă așteptați prea mult, poate fi prea târziu.

Mai puține sacadări la linia părului – Deoarece un aparat de ras cu lamă dreaptă taie aproape de piele, tunsorile sunt precise și curate.

Exfoliere – Un duș cald elimină excesul de ulei și celulele moarte ale pielii, ajutându-vă să vă bărbiți bine.

O igienă mai bună – Pielea curată înseamnă mai puțin transfer de bacterii pe piele. Când faceți duș, toate bacteriile sunt îndepărtate, lăsându-vă pielea moale și sănătoasă.

Singurul dezavantaj este că va trebui să vă spălați din nou pe față pentru a îndepărta părul care ar putea fi atașat. Va trebui să petreceți mai mult timp curățându-vă după bărbierit, altfel aceste fire mici se vor așeza pe gulerul cămășii și vă vor irita toată ziua.

Concluzie

Nu pot spune ce opțiune este cea mai potrivită pentru dvs., dar după ce ați citit acest articol, nu ar trebui să vă mai confundați. Rasul înainte sau după duș este o alegere care depinde de starea părului, de pielea ta și de preferințele tale.

Același lucru este valabil dacă trebuie să te bărbieresti dimineața sau seara.

Oricum, puteți încerca să vă radeți jumătate din față înainte de duș și jumătate după, astfel încât să puteți vedea imediat ce este mai bine pentru față și barbă.

error: