Tehnicile pentru un barbierit mai durabil

Toată lumea iubește aspectul unei bărbi curate. Este indicatorul unui bărbat bine îngrijit și manierat. Cu toate acestea, chiar și cu eforturi constante de a ține pasul cu tehnicile de îngrijire, poate fi o adevărată pacoste să trebuiască să mergi la frizer o dată la două zile pentru că barba continuă să crească.

Un bărbierit bun este cel mai bun tratament pe care îl poate primi pielea unui bărbat. Cui nu-i place aspectul unei bărbi proaspăt rase? Este un indicator că un bărbat este bine îngrijit. Dar ce se poate face pentru a preveni creșterea părului, sau cel puțin pentru a o încetini?

Evident, părul va continua să crească pe fața ta, într-un fel sau altul. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a face ca părul să apară mai repede sau cel puțin să nu fie atât de vizibil.

Pentru unii bărbați, tipul lor de păr devine o problemă în cazul unei creșteri prea mari.

Pregătește-ți fața înainte de bărbierit

Graba și un bărbierit bun sunt două concepte incompatibile. Atunci când suntem în mișcare, de multe ori nu ne pregătim fața înainte de a pune mâna pe aparatul de ras și acesta este unul dintre lucrurile care pot transforma un bărbierit excelent într-un dezastru total.

Dacă puteți înmuia părul și face pielea mai flexibilă înainte de bărbierit, veți tăia părul mai aproape de rădăcină, astfel încât va dura mai mult timp pentru ca părul să își recapete lungimea pe care o avea înainte de bărbierit.

Vă putem asigura că o pregătire corectă a feței va întârzia creșterea bărbii cu 5 până la 7 ore.

Ar trebui apoi să petreceți cel puțin trei minute pentru a îndepărta pielea moartă și grăsimea. Am recomandat în trecut să faceți un duș fierbinte înainte de a vă bărbieri.

Exfoliere noaptea înainte de bărbierit

În plus față de apă, exfolierea este foarte recomandată pentru a permite porilor pielii să se deschidă și să o elibereze de murdărie, transpirație și produse acumulate în timp.

Procesul de exfoliere implică, de obicei, frecarea pentru a elimina celulele moarte și murdăria. De fapt, dacă găsești un scrub specific pentru înainte de bărbierit, acesta va fi perfect pentru a îndepărta firele de păr încarnate și pentru a te lăsa cu o piele netedă.

În mod ideal, ar trebui să folosești scrub-ul în noaptea dinaintea bărbieritului, deoarece pregătește firele de păr pentru ziua bărbieritului, permițându-ți să le îndepărtezi cât mai aproape de rădăcină, oferindu-ți un bărbierit de aproape care durează mai mult decât dacă sari peste acest pas.

O perie de bărbierit poate face toată diferența

Este amuzant cum majoritatea bărbaților care nu folosesc o perie de ras se gândesc la tatăl sau bunicul lor când vorbesc despre asta și își schimbă obiceiurile. Doar pentru că bătrânii noștri le foloseau, nu înseamnă că este o metodă din trecut de care ne putem lipsi.

Beneficiile utilizării perilor de ras sunt nenumărate, indiferent de tipul de fibră din care sunt fabricate.

Atunci când aplicăm crema de ras sau săpunul cu o pensulă de ras, facem mișcări circulare pe față, ceea ce face ca toate firele de păr să se ridice și astfel să fie mai ușor de tăiat.

Gândește-te la diferența de a aplica spuma cu mâna, în condițiile în care ceea ce facem noi este exact opusul, deoarece strivim firele de păr pe față și totul din lene.

Atunci când un păr este ridicat, tunsoarea este mai curată și mai dreaptă. Nu numai că tăietura este mai aproape de rădăcină, dar, pe măsură ce barba crește, veți vedea pete negre mai mici și, prin urmare, barba va părea să crească mai încet.

Așa că fă-ți o favoare și începe să folosești o perie de ras. Va fi mai ușor să îndepărtați părul nedorit și, credeți sau nu, bărbieritul va dura mult mai mult.

Folosiți un aparat de ras cu trei sau mai multe lame.

Nu poți încerca să încetinești creșterea bărbii folosind aparate de ras cu o singură lamă sau aparate de ras de unică folosință de proastă calitate. Nu există nicio scuză pentru a nu trece la un aparat de ras de unică folosință cu 3 sau mai multe lame.

S-a dovedit că aparatele de ras cu mai multe lame obțin bărbierituri mai bune decât cele cu o singură lamă și, de asemenea, durează mult mai mult, deoarece cu aparatele de ras cu o singură lamă trebuie să faci mai multe treceri pentru a obține același bărbierit.

Nu doar că accelerează creșterea bărbii, ci și că accelerează creșterea bărbii.

Nu numai că accelerează procesul de bărbierit, dar obțineți și un bărbierit mai curat decât cu o singură lamă.

În ceea ce privește partea negativă, trebuie spus că, cu trei sau mai multe lame, veți găsi mai multe efecte secundare ale lamelor multiple; mai multe iritații și fire de păr încarnate, printre altele. Suntem în favoarea folosirii briciului clasic în locul celui de unică folosință, chiar dacă nu este cel mai bun pentru a încetini creșterea bărbii.

Înlocuiți lamele în mod regulat

Dacă în cele din urmă te-ai hotărât să folosești aparate de ras cu lame multiple, nu poți folosi aceeași lamă pentru totdeauna. Lamele, ca orice alt instrument de tăiere, se tocesc și devin mai puțin eficiente pentru a obține un bărbierit de aproape.

Pe lângă tăieturile și arsurile provocate de aparatele de ras fără lame ascuțite, vei vedea că firele de păr vor începe să răsară aproape instantaneu. Atunci când lama de ras nu este suficient de ascuțită, iritam porul și firele de păr se vor retrage pe măsură ce iritarea persistă.

Odată ce iritarea dispare, firele de păr se desprind și arată ca și cum te-ai fi bărbierit cu câteva zile în urmă.

Am alcătuit un ghid despre când ar trebui să îți înlocuiești aparatul de ras de unică folosință, dar ca un ghid, vom spune că 7 este numărul maxim de bărbierituri pe care ar trebui să le faci. Dacă doriți ca bărbieritul să dureze mai mult, nu vă bărbieriți de mai mult de 3 sau 4 ori cu același cartuș înlocuibil.

De asemenea, încercați să cumpărați un aparat de ras de bună calitate, pentru că veți observa că lamele rămân ascuțite mai mult timp decât în cazul altor aparate de ras.

Hidratarea după bărbierit

Majoritatea bărbaților sar peste această parte a bărbieritului pentru că văd un bărbierit de aproape fără iritații, dar nu realizează că în timpul procesului de bărbierit au îndepărtat o mulțime de celule de la suprafață, ceea ce va duce la o piele uscată și întinsă în următoarele ore.

Atunci când ne hidratăm după bărbierit, atât părul, cât și pielea noastră beneficiază. Părul hidratat tinde să crească mai puțin, iar pielea devine mai suplă, ascunzând semnificativ părul, prelungind efectul bărbieritului.

De exemplu, dacă aveți o piele sensibilă, este mai bine să alegeți un balsam. Pe de altă parte, dacă ești unul dintre cei care se pot bărbieri fără pregătire, deși nu este recomandat, poți încerca o loțiune pe bază de alcool.

Dacă doriți un bărbierit de lungă durată, țineți cont de sfaturile de mai sus. Cu o cercetare și o pregătire adecvată, veți putea să o realizați.

error: