Ce este uleiul de pre-bărbierit?

Uleiul de pre-bărbierit este un produs foarte util pentru mulți bărbați, în special pentru cei cu pielea ușor sensibilă. Un ulei de pre-bărbierit vă poate ajuta să obțineți un bărbierit mai confortabil cu orice sistem de bărbierit și, în general, să îmbunătățiți experiența de bărbierit.

Scopul acestui articol este de a vă ajuta să înțelegeți exact ce este și ce nu este uleiul de pre-bărbierit. În plus, veți învăța alte nuanțe importante pentru a vedea dacă are sens să adăugați ulei de pre-barbă la rutina dvs.

Hai să aruncăm o privire:

Ce este uleiul folosit inainte de bărbierit?

Uleiul folosit inainte de bărbierit este folosit pentru a ajuta la înmuierea părului facial și la ungerea suprafeței pielii pentru a reduce iritarea în timpul bărbieritului. Un ulei de pre-bărbierit se aplică sub crema de bărbierit.

Care este diferența dintre ulei de pre-bărbierit, cremă și loțiune?

Cea mai mare diferență între aceste tratamente pre-bărbierit este vâscozitatea sau densitatea produsului în sine atunci când este aplicat.

Desigur, uleiul va fi bine, în timp ce cremele și loțiunile vor fi puțin mai groase și pot lăsa un ușor reziduu pe față.

De asemenea, dacă nu sunt aplicate corect, cremele și loțiunile pot înfunda cartușele cu mai multe lame ale aparatelor de ras de unică folosință.

Acestea fiind spuse, în ceea ce privește rezultatele, uleiurile, cremele și loțiunile oferă toate rezultate similare.

Unde poate fi folosit uleiul de pre-bărbierit?

Nu este nimic scris despre locul în care puteți sau nu puteți utiliza ulei de pre-bărbierit. De fapt, poate fi folosit pentru a pregăti pielea și părul de pe orice parte a corpului.

Cu toate acestea, din moment ce multe uleiuri pre-bărbierit sunt parfumate, este posibil să preferați să utilizați un ulei neparfumat, mai ales dacă intenționați să îl utilizați pe zone sensibile ale corpului, cum ar fi axile, inghinele etc.

Din ce sunt fabricate uleiurile pre-bărbierit?

ULEIURI PURTATOAREULEIURI ESENTIALEULEIURI VITAMINICE
Este obtinut in mode normal din seminte sau fructe uscateIn exces poate provoca mici iritatiiUnele persoane spun ca nu au fost testate clinic
Au o aroma foarte slabaAu o aroma medieSunt optionale
Cea mai mare proportie la uleiuri pre-barbieritPoate adauga si alte beneficii pentru piele Poate adauga si alte beneficii pentru piele
Cele 3 principale ingrediente din uleiuri pre barbierit

Uleiul de pre-bărbierit este compus în principal din ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile purtătoare, uleiurile esențiale și uleiurile de vitamine. Iată o scurtă descriere a fiecăruia dintre ele:

  • Uleiuri purtătoare: acestea reprezintă majoritatea (mai mult de 98%) dintre uleiurile pre-bărbierit. Uleiurile de transport sunt disponibile în multe varietăți, inclusiv ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de șofrănel, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline etc. Prin ele însele, aceste uleiuri au un parfum foarte ușor și sunt aproape inodor.
  • Uleiuri esențiale: Se susține adesea că au efecte benefice suplimentare, cum ar fi proprietăți antiinflamatorii, circulația sângelui etc., dar aceste uleiuri sunt adăugate în principal în scop olfactiv *. Cele mai frecvente uleiuri esențiale sunt uleiul de santal, uleiul de cedru, uleiul de eucalipt etc.
  • Uleiuri de vitamine: cunoscute pentru a ajuta la combaterea semnelor îmbătrânirii, adăugând în același timp proprietăți nutritive și protectoare * Uleiul cel mai frecvent adăugat uleiului de pre-bărbierit este uleiul de vitamina E

* Eficacitatea majorității uleiurilor esențiale și a vitaminelor nu a fost dovedită științific (sursă). Prin urmare, afirmațiile companiilor de marketing nu ar trebui să aibă o importanță prea mare.

Este posibil să se facă ulei de pre-bărbierit acasă?

Deoarece uleiul de pre-bărbierit conține doar trei ingrediente, este ușor de făcut acasă. Dacă faceți acest lucru, puteți formula uleiul în funcție de parfumul și nevoile personale preferate.

*Articol specific: Cum se face ulei de pre-bărbierit.

O alternativă mai ieftină la prepararea uleiului de pre-bărbierit este cumpărarea unei sticle de ulei de ricin și utilizarea acestuia în locul unui ulei de pre-bărbierit disponibil în comerț.

Care este diferența dintre uleiul pre bărbierit și uleiul pentru barbă?

ULEI PRE-BARBIERITULEI PENTRU BARBA
Mai putina viscozitate pentru a evita obstruirea lamelor de ras multi-lamaMai multa viscozitate, cautand aconditionarea parului si a pielei
Diferite arome, inspirate in barbierii traditionala, gen eucaliptus sau fara parfumParfumuri tipice masculine mai puternice cu arome naturii
Mai putin parfumate, fragante mai legereContentratia mai mare de uleiuri naturale oferind arome mai intense

Principalele diferențe între uleiul de pre-bărbierit și uleiul pentru barbă

Uleiul de pre-bărbierit și uleiul pentru barbă (numit și „balsam pentru barbă”) sunt foarte asemănătoare. Ambele produse se bazează pe aceleași trei ingrediente principale: ulei de transport, ulei esențial și ulei de vitamine (opțional).

Principala diferență constă în proporția acestor uleiuri. Uleiurile pentru barbă conțin în general mai multe uleiuri esențiale, ceea ce conferă un miros mai puternic.

Mai mult, mirosurile uleiurilor de pre-bărbierit sunt, în general, mai clasice (miros de lemn de santal) sau revigorant (miros de eucalipt), în timp ce uleiul pentru barbă este mai natural (ulei de arbore de ceai) sau centrat pe natură (ulei de pin).

În majoritatea cazurilor, puteți folosi ulei de barbă în loc de ulei de pre-bărbierit, mai ales dacă nu conține parfum.

Dacă uleiul pentru barbă conține parfum, ar trebui să faceți mai întâi un „test de plasture” pentru a vedea dacă pielea dvs. reacționează negativ.

Este necesar să folosiți un ulei de pre-bărbierit?

Uleiul îmbunătățește experiența de bărbierit, dar nu este un produs esențial. Deși poate contribui la creșterea confortului și la un bărbierit mai strâns.

Dacă vă gândiți să îl utilizați din cauza iritării pielii după bărbierit, vă recomandăm să revedeți întreaga rutină de îngrijire. Problema ar putea fi în altă parte.

Iritarea bărbieritului poate fi cauzată de mulți factori, cum ar fi sistemul de bărbierit în sine, crema de bărbierit, părul și spuma care înfundă aparatul de ras și, cel mai important, tehnica.

Asigurați-vă că nu utilizați un ulei de pre-bărbierit pentru a acoperi o problemă mai mare.

Ce sisteme de bărbierit sunt compatibile cu uleiurile de pre-bărbierit?

Uleiul de pre-bărbierit poate fi utilizat cu următoarele aparate de ras:

  • Lame de ras de unică folosință
  • Lame de barbierit clasice
  • Aparate de ras clasice
  • Aparate de ras de securitate
  • Aparate de ras electrice
  • Brici

* Este necesar să verificați dacă aparatul de ras electric poate fi utilizat pentru bărbierit. Utilizarea uleiului de pre-bărbierit cu un aparat de ras electric care poate fi utilizat doar pentru bărbieritul uscat poate sparge aparatul de ras electric.

Dacă intenționați să utilizați ulei de pre-bărbierit cu un aparat de ras cu mai multe lame, fiți conștienți de faptul că pot apărea probleme de înfundare. Apoi aplicați un strat subțire pe piele înainte de a vă rade.

error: