Cum se aplică corect uleiu de pre-bărbierit


Uleiul de pre-bărbierit poate fi un produs foarte util pentru bărbații care doresc să reducă iritația în timpul și după bărbierit.

Oferind o lubrifiere suplimentară între piele și crema de ras, uleiul de pre-bărbierit permite aparatului de ras să alunece ușor și să tundă fără efort părul facial.

Cum se utilizează ulei de pre-bărbierit


Utilizarea uleiului de pre-bărbierit este ușoară, urmează acești pași simpli:

 • Pregătiți-vă pielea și părul facial făcând duș, aplicând un prosop cald sau stropind apă caldă pe față.
 • Turnați o cantitate mică de ulei de pre-bărbierit în palma mâinii și frecați ambele mâini pentru a obține un strat uniform.
 • Aplicați uniform pe zona feței pe care doriți să o radeți. Apoi, aplicați crema de bărbierit deasupra uleiului de pre-bărbierit.

Să parcurgem fiecare dintre acești pași puțin mai mult pentru a ne asigura că veți obține cea mai bună experiență de bărbierit posibil:

Pregătirea corectă a părului facial


Înainte de bărbierit, este esențial să pregătiți pielea și părul facial. Dacă pur și simplu aplicați un ulei de pre-bărbierit pe pielea uscată înainte de bărbierit, puteți fi iritat.

Există trei moduri de a pregăti părul facial și pielea pentru bărbierit:

 • În mod ideal, faceți un duș cald.
 • Bine: aplicați un prosop cald și umed pe față timp de 3 minute.
 • Necesar: Pulverizați o cantitate generoasă de apă caldă pe față.

Fiecare dintre acești pași va ajuta la înmuierea părului facial și la creșterea elasticității pielii, astfel încât este mai puțin probabil să se irite sau să se rupă la ras.

Cantitatea corectă de ulei de pre-bărbierit variază ușor.


În diagrama de mai sus, se recomandă să începeți cu o ‘nuca’ (nu mai mult de 2cm în diametru). Cu toate acestea, este posibil să fie necesară ajustarea cantității în funcție de dimensiunea zonei de ras.

Scopul este de a obține o strălucire frumoasă pe față înainte de a aplica crema de ras.

Asigurați-vă că uleiul de pre-bărbierit pătrunde adânc în piele.

Semne ale pielii uscate

Dacă uleiul sau crema de pre-bărbierit se absoarbe rapid în piele, nu trebuie doar să adăugați mai mult, ci să luați în considerare și aplicarea unui balsam de după bărbierit sau a unei creme hidratante pentru față după ras, deoarece pielea dvs. este prea uscată.

Evitați solicitările excesive

Dacă uleiul pentru barbă se scurge de pe față, ați folosit prea mult din el.

Aplicarea unui exces de ulei de pre-bărbierit nu numai că irosește bani, dar vă poate înfunda și aparatul de ras (mai ales dacă utilizați un cartuș cu mai multe lame sau un aparat de ras de unică folosință).

Deci, asigurați-vă că tăiați puțin.

Crema de ras merge deasupra.


Unii bărbați presupun că uleiul de pre-bărbierit poate fi utilizat în locul cremei de ras, dar această presupunere este falsă. Deși poate funcționa într-un vârf, trebuie să aplicați cremă de bărbierit așa cum ați face în mod normal deasupra uleiului pre-bărbierit.

Uleiul de pre-bărbierit este un produs complementar cremei de ras și ajută la reducerea iritației prin creșterea lubrifierii.

Ar trebui să aplic din nou ulei de barbă după primul bărbierit?


Acest lucru este opțional, dar nu este nevoie să aplicați din nou ulei pentru barbă în majoritatea cazurilor. O excepție poate fi făcută dacă aveți multă barbă și ați sărit zone întinse la primul pas.

Dacă îți place să folosești o mulțime de ulei de pre-bărbierit, atunci ar trebui să te gândești să-ți creezi propriul și să economisești la bugetul de îngrijire. Este destul de ușor de făcut și am pregătit și acest util ghid.

Cu ce ​​sisteme de bărbierit se poate utiliza uleiul de pre-bărbierit?


Uleiul de pre-bărbierit poate fi utilizat cu toate sistemele de bărbierit, inclusiv următoarele:

 • Aparate de barbierit drepte
 • Brici clasice
 • Lame de ras duble
 • Aparate de ras de siguranță pentru cartuș
 • Lame de barbierit de unică folosință
 • Aparate de ras electrice*

(*) Nu uitați să verificați manualul de utilizare pentru a vedea dacă aparatul dvs. de ras electric poate fi folosit pentru bărbierit la ud. Utilizarea uleiului pre-bărbierit cu un „aparat de ras electric uscat” îl poate sparge.

Ce ar trebui să faceți dacă mai simțiți iritare după ce ați utilizat uleiul de pre-bărbierit?


Din păcate, uleiul de pre-bărbierit nu este o soluție miraculoasă pentru un bărbierit apropiat și confortabil.

Nu este ușor să diagnosticați sursa iritației la bărbierit, deoarece există mulți factori care o pot provoca. Cu toate acestea, cel mai adesea problema este o lamă plictisitoare sau o tehnică.

Deci, este important să aruncați o privire mai atentă la rutina dvs. pentru a vedea unde vă puteți îmbunătăți. Desigur, dacă aveți nevoie de ajutor, nu uitați să consultați numeroasele noastre ghiduri de bărbierit disponibile gratuit pe barbero.ro.

error: