Cum se hidratează pielea după ras

Rasul este o parte esențială a îngrijirii bărbaților. Din păcate, mulți dintre noi am suferit mult timp de pielea uscată sau strânsă după bărbierit.

Dacă sunteți unul dintre cei care simt că pielea dvs. este slab hidratată după ras, vom încerca să vă oferim câteva sfaturi simple în acest articol pentru a vă menține pielea feței bine hrănită și plină de viață după ras.

Principalele motive pentru pielea uscată după ras sunt presiunea excesivă cu aparatul de ras, mișcări prea rapide, utilizarea gelurilor inadecvate și, mai presus de toate, faptul că nu ați pregătit pielea bine înainte de a intra sub aparatul de ras. Aftershave-ul ajută la menținerea pielii hidratate după ras.

Pregătește-te să-ți iei adio de la fulgi, roșeață și rigiditate. Iată ultimul ghid pentru a-ți lua rămas bun de la pielea uscată după ras.

De ce pielea mea este uscată după bărbierit?

La fel ca în orice altceva din viață, obținerea de rezultate bune prin bărbierit depinde de cât de mult vă faceți griji. Cu cât acordați mai multă atenție detaliilor, cu atât veți obține rezultate mai bune după ras.

Iată cele mai frecvente motive pentru pielea uscată după ras.

Presiune excesivă a aparatului de ras

Dacă puneți prea multă presiune pe față cu aparatul de ras, riscați să rupeți stratul superior al celulelor pielii, lăsând pielea mai tânără și mai sensibilă sub stratul anterior neprotejată.

Pielea mai nouă tinde să se usuce mai ușor, aparând uscată sau peeling. De aceea, hidratarea după ras este esențială, nu numai pentru hidratare, ci și pentru a permite pielii să crească lin.

Ras prea repede

Majoritatea dintre noi care preferă să se radă dimineața, mai degrabă decât seara, sunt adesea presați de timp. Când ne grăbim, tindem să alunecăm lama prea repede și cu precizie slabă, ceea ce garantează iritații, tăieturi și arsuri de ras.

Chiar dacă intenționați să vă bărbieriti rapid pentru că nu aveți de ales, cel puțin asigurați-vă că lama pe care o utilizați este nouă. Noile lame sunt mai rezistente la lovituri rapide și taie părul dintr-o singură lovitură.

Folosiți straturi subțiri de gel sau spumă, deoarece dacă alegeți mișcări lungi și rapide, straturile groase de gel sau spumă vor înfunda lamele mai repede, forțându-vă să clătiți mai des decât este necesar.

Folosind crema sau gelul greșit

Apropo de spume și geluri, încearcă să le obții pe cele potrivite pentru tipul tău de piele. Dacă se utilizează spume prea agresive, acestea pot provoca și mai multă iritare, uscăciune și descuamare.

Cel mai important, cumpărați spume de calitate, deoarece conțin mai puțin alcool și, prin urmare, sunt mai puțin iritante și mai puțin enervante.

Pielea strânsă apare de obicei ca o nouă reacție a pielii la componentele produselor pe care le folosim înainte și în timpul bărbieritului. Probabil că nu sunt potrivite pentru tipul tău de piele.

Pregătirea inadecvată a pielii înainte de bărbierit

Un alt factor determinant în apariția pielii strânse este lipsa sau pregătirea slabă a pielii înainte de bărbierit.

Hidratarea și curățarea înainte de a începe bărbieritul sunt esențiale, în timp ce exfolierea poate slăbi și ridica părul de pe suprafața pielii, ajutând la un ras mai confortabil.

Puteți obține același rezultat folosind o perie pentru a slăbi pielea și părul pentru un bărbierit mai fin.

Cum se pregătește pielea înainte de bărbierit

Acum este momentul să vă arătăm mai în detaliu cât de adecvată prepararea pre-bărbierit a pielii este unul dintre cei mai importanți factori în realizarea pielii hidratate după ras.

Cu cunoștințele și instrumentele potrivite, este ușor să preveniți pielea uscată sau strânsă după ras. Păstrați pielea moale și suplă în orice moment cu aceste sfaturi:

Curăță și exfoliază înainte de bărbierit.

Spălarea și exfolierea feței înainte de bărbierit este esențială pentru îndepărtarea pielii uscate și a celulelor moarte ale pielii care deseori blochează calea aparatului de ras sau se acumulează lângă gel, ceea ce face dificilă bărbierirea.

Vă voi oferi trei sfaturi:

Exfoliați seara înainte de bărbierit. Acest lucru vă va economisi timp dimineața, astfel încât nu trebuie să vă grăbiți și să faceți greșelile menționate la începutul articolului.

Folosiți produse de curățare a feței ori de câte ori este posibil și nu folosiți niciodată săpun direct pe față, deoarece acestea pot fi foarte uscate.

Vă recomandăm să vă radeți imediat după un duș, deoarece acesta este momentul în care pielea și părul facial sunt cele mai moi, ceea ce înseamnă că este mai ușor să vă alunecați aparatul de ras pe față. Înlocuiți chiuveta cu dușul.

Folosiți creme hidratante după ras.

Teoria este că, cu o pregătire adecvată a feței înainte de bărbierit și un bărbierit bun, nu este nevoie de nimic pe față pentru a menține pielea hidratată.

Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat, fie din vina noastră, fie pentru că avem pielea foarte sensibilă. Dacă acesta este cazul dvs., căutați produse după bărbierit.

Dacă decideți să utilizați după bărbierit, asigurați-vă că hidratează și hrănește tipul de piele. Și mai ales pentru că nu conține alcool … este timpul să citiți etichetele.

Există de obicei pe piață două tipuri foarte diferite de bărbierit: cele cunoscute sub numele de balsamuri și loțiuni:

Balsamurile sunt aftershaves groase, albe, ușor de aplicat și absorbite prin piele. Sunt special create pentru calmarea și hidratarea pielii sensibile, deoarece nu conțin alcool.

Loțiunile conțin cantități mari de alcool pentru a închide porii și a dezinfecta pielea proaspăt rasă. Arată mai clar și mai lichid decât balsamele.

Dă-i pielii un impuls

Există momente în care pielea noastră pretinde o pauză. Dacă pielea ta se usucă în fiecare zi după ras, ar trebui să iei în considerare oprirea bărbieritului timp de o săptămână sau două.

Oprirea bărbieritului nu înseamnă neglijarea igienei sau a stilului. Desigur, trebuie totuși să ai grijă de pielea ta și să-ți cureți barba.

error: