Cum se remediază o barbă neuniformă? 7 moduri naturale

Majoritatea bărbaților pot crește niște păr pe față, dar nu pot avea barba plină, deoarece obrajii cresc la intervale de timp și nu sunt foarte frumoși.

Încă de la o vârstă fragedă, mulți dintre noi erau obsedați de câte ori au trebuit să se radă pentru a-și lua barba plină, dar nimic nu a funcționat.

Aceasta este o problemă obișnuită, dar din fericire poate fi rezolvată cu aceste 7 moduri de a remedia o barbă neuniformă pe care o voi împărtăși mai jos.

Unele dintre aceste metode stimulează în mod direct creșterea bărbii și măresc diametrul fibrelor existente ale părului facial (ceea ce ajută la obținerea unei bărbi mai pline), în timp ce altele sunt „trucuri” pur cosmetice pentru a face ca barba să pară mai plină și mai puțin neuniformă.

Când le folosiți împreună, nu există nicio șansă ca barba dvs. să nu mai apară groasă, aspră și plină.

1. Încearcă să crești o barbă, dă-i timp

Promit să ajung la sfatul cu adevărat util foarte curând, dar să începem cu acest fapt plictisitor. Pentru a ști cu adevărat dacă barba ți-a fost peticită sau nu, trebuie mai întâi să o lași să crească.

Nu de săptămâni (sunt sigur că ați auzit de regula celor 4 săptămâni), ci de aproximativ două luni.

Motivul este că majoritatea bărbilor par incredibil de neuniform în primele câteva săptămâni și luni de creștere, în special în zona obrazului, care tinde să crească mai încet decât restul feței.

Dacă doriți cu adevărat să începeți să evaluați starea bărbii (zonele cu probleme), creșteți-o timp de aproximativ două luni și apoi tăiați-o la aceeași lungime pentru a vă face o idee de unde începeți.

Este posibil ca barba dvs. să nu fie cu adevărat patch-uri (dar dacă este, citiți mai departe, cu siguranță vă pot ajuta să o completați și să acoperiți zonele chele). Fotografierea bărbii pe măsură ce crește vă poate ajuta să o înțelegeți mai bine.

2. O dietă sănătoasă favorizează creșterea bărbii

Deși nu există alimente care pot face ca barba să crească atunci când nu crește în mod normal, asta nu înseamnă că nu există alimente care să poată ajuta.

Pentru ca părul facial să crească corect, aveți nevoie de niveluri bune de hormoni testosteron și dihidrotestosteron pentru a avea mai mult volum și mai puține pete fără păr.

Din fericire, există alimente care vă pot ajuta să creșteți nivelul acestor doi hormoni, ceea ce vă va ajuta cu siguranță să vă umpleți barba în timp.

Iată o listă rapidă cu câteva exemple bune:

Stridii – bogate în zinc și seleniu, două dintre cele mai importante minerale pentru menținerea hormonilor de creștere a bărbii (sursă).

Ulei de măsline – Într-un studiu realizat pe bărbați marocani, folosind uleiul de măsline ca sursă principală de grăsime timp de 2 săptămâni, testosteronul a crescut cu 17%.

Suc de rodie – s-a demonstrat că hormonul de creștere al bărbii testosteronul crește cu 24%. De asemenea, este bun pentru circulație (ceea ce ajută la corectarea neregulilor obrajilor).

Varza de lucernă – Un studiu efectuat pe bărbații care au consumat varza de lucernă a arătat o creștere semnificativă a nivelului de testosteron liber și DHT. Broccoli a avut, de asemenea, un efect mic.

Cafeaua – este bogată în antioxidanți și magneziu, dar cel mai important poate crește nivelul de testosteron și DHT, chiar și semnificativ.

Există multe alte alimente care îmbunătățesc barba, care vă pot ajuta să reparați în mod natural o barbă neuniformă.

Efectele cu siguranță nu sunt instantanee și trebuie să înțelegeți că un singur aliment nu vă va aduce niciodată bărbierit. Ele vă pot ajuta doar să progresați ușor.

Combinarea tuturor acestor elemente ar trebui să conducă la îmbunătățiri semnificative ale hormonilor naturali de creștere a bărbii.

3. Umpleți barba subțire cu o diluare de ulei de mentă

Uleiul esențial de mentă poate ajuta la creșterea naturală a bărbii în aceste așa-numite zone inegale.

Cum poate ajuta uleiul de mentă să repare în mod natural o barbă pătată?

Poate crește nivelul hormonului de creștere IGF-1 direct în celulele foliculilor de păr, despre care se știe că mută foliculii latenți în faza de creștere activă a anagenului.

Dovezi pentru acest lucru sunt furnizate de un studiu de rozătoare în care patru grupuri de șoareci au fost rase și apoi li s-a frecat pielea cu patru compuși experimentali timp de patru săptămâni pentru a vedea care dintre aceștia ar putea activa foliculii de păr și pot promova creșterea.

Compușii testați au fost soluție salină (SA în grafic), ulei de jojoba (JO în grafic), 3% minoxidil (MXD în grafic) și ulei de mentă (PEO în grafic).

Așa cum era de așteptat, controlul sării nu a avut niciun impact, iar uleiul de jojoba a avut doar un efect benefic foarte marginal.

Minoxidilul a fost suficient de impresionant pentru a acoperi rozătoarele, dar cea mai mare surpriză a fost uleiul esențial de mentă, care a fost mult mai puternic în activarea foliculilor de păr decât minoxidilul.

Dintre toți compușii testați, uleiul de mentă a produs cele mai mari creșteri ale nivelurilor de IGF-1 la foliculii de păr, diametrul arborelui de păr (grosimea), firul de par anagen și numărul total de foliculi activi.

Dacă comparați șoarecii din stânga jos (soluție salină) cu cei din dreapta jos (ulei esențial de mentă), se poate observa că rezultatele sunt departe de a fi neglijabile.

Dar sunt șobolani, așa cum ar putea însemna asta ceva pentru oamenii care luptă cu barbă săracă și slabă?

Aceasta este o întrebare bună.

Rozătoarele sunt adesea folosite pentru a reproduce modelul uman deoarece împărtășesc sisteme reproductive și digestive similare cu oamenii. Foliculii lor de păr sunt, de asemenea, structurali similari cu cei pe care îi avem la om.

Deci, după părerea mea, merită încercat uleiul de mentă ca soluție naturală pentru bărbierit.

Dar dacă decideți să o încercați, nu aplicați ulei esențial pur de mentă 100% pe piele. Este un produs extrem de puternic și arde până la moarte dacă îl aplici pe piele fără a-l dilua mai întâi.

Pentru a obține rata de diluare de 3% utilizată în studiu, tot ce aveți nevoie este o sticlă cu picurător și ulei pur de mentă. Adăugați 1 picătură de ulei de mentă pentru fiecare 33 de picături de apă.

4. Dormiți, faceți mișcare și limitați stresul

Este un răspuns foarte enervant și de bun simț la repararea părților fără păr ale bărbii. Încearcă doar să duci un stil de viață mai sănătos.

Ceea ce vreau să spun prin aceasta este că ar trebui să rămâneți activ (ceva la fel de simplu ca mersul în fiecare zi, crește testosteronul; un hormon de creștere a bărbii) și poate ridicați niște greutăți (care este o modalitate excelentă de a stimula receptorii de androgen).

Pe scurt, exercițiul crește barba.

De asemenea, aveți nevoie de suficient somn, deoarece corpul dumneavoastră se reconstruiește și se reîncarcă în timp ce dormiți.

Mai important, somnul odihnitor poate servi și ca umplutură naturală pentru barbă, deoarece bărbații care dorm mai mult au un nivel semnificativ mai ridicat de testosteron pentru a doua zi.

Iată o diagramă dintr-un studiu de somn care demonstrează foarte bine acest lucru:

Ultimul factor important în optimizarea stilului tău de viață al bărbii ar fi încercarea de a limita stresul cronic, care crește hormonul catabolic al stresului cortizol și determină scăderea hormonilor de creștere a bărbii (ceea ce nu vrei să se întâmple dacă scopul este să ai o barbă mai groasă ).

Exercițiile fizice adecvate, odihna și somnul, precum și reducerea stresului pot ajuta indirect la repararea unei bărbi inegale.

5. Vopsiți-vă barba pentru a face să pară mai puțin neuniform

Un pic de bun simț vă poate spune rapid că barbele mai întunecate arată mai groase și mai puțin neuniforme în general.

Dacă a ta este ușoară, o soluție rapidă pentru a-ți completa barba ar putea fi să o vopsești cu câteva nuanțe mai întunecate.

Un alt mic avantaj al colorării bărbii este că părul ușor, nepigmentat, va lua și el culoarea, făcând barbă să pară mai puțin rară.

Cu toate acestea, nu cumpărați vopsea neagră pentru barbă, crezând că puteți umple obrajii cheli cu ea. Îți va face doar barbă să pară nefirească și îți va oferi pielea pată.

Cel mai bine este să rămâi la culoarea naturală a bărbii și să încerci mai întâi să o completezi cu un colorant temporar înainte de a trece la coloranți semipermanenți sau permanenți.

În general, vopsirea bărbii este o soluție vizuală rapidă pentru umplerea zonelor chele și a bărbilor rare, dar grăbirea în afaceri prea repede fără o cercetare și planificare adecvată va avea efectul opus.

6. O barbă tunsă uniform pare mai plină

Chiar și o barbă cu obraji inegali poate părea mai plină cu o croială bună și o sculptură bună pentru barbă.

Ce trebuie să faceți este să tăiați obrajii neuniformi la o lungime regulată, oferind zonei un aspect mai curat și mai dens.

Modelați decolteul cu un unghi ascuțit și curat, la câțiva centimetri sub linia maxilarului.

Acest lucru creează o imagine vizuală a părului facial care este mai puțin patată, deoarece probabil că aveți mai multă densitate în zona maxilarului și a gâtului decât pe obraji.

Acest tip de muncă de finisare nu este prea dificil de realizat acasă, dar dacă nu sunteți sigur, nu ezitați să mergeți la un salon de coafură pentru a o face.

Orice frizer cu experiență va ști cum să facă o barbă să pară mai plină și, odată ce ați terminat, puteți păstra marginile lăsate de frizer acasă.

7. Nu risipiți bani pe produse de creștere a bărbii

Există o imensă piață disperată plină de bărbați cu barbă neregulată care încearcă să-și umple barba neuniformă.

Comercianții știu acest lucru și au creat diverse produse pentru a umple golul și a scoate bani din buzunarele acelor oameni.

Rețineți că nu vorbesc despre produse pentru îngrijirea bărbii, cum ar fi uleiul pentru barbă, balsamul pentru barbă, perii pentru barbă sau piepteni pentru barbă. Vorbesc despre „produse miraculoase”.

Produsele de creștere a bărbii nu funcționează aproape niciodată așa cum se susține.

error: