Cum vă pregătiți fața înainte de a vă rade?

Pentru un bărbierit perfect, pregătirea pielii este un factor esențial.

O bună pregătire pre-bărbierit permite o mai bună netezire a aparatului de ras și reduce tăieturile, iritațiile, arsurile, umflăturile, firele de păr încorporate și erupțiile cutanate.

Pentru a obține un bărbierit cât mai apropiat și mai confortabil, este esențial să vă pregătiți bine barba. Pregătirea proastă a bărbieritului este unul dintre cele mai frecvente motive pentru iritarea bărbieritului. Câteva minute de pregătire pre-bărbierit pot transforma rezultatul bărbieritului.

Pregătirea ideală a feței începe cu planificarea ritualului de bărbierit. Odată ajuns în fața oglinzii, primul lucru de făcut este să înmoaie barba cu apă caldă și să o maseze cu uleiuri lubrifiante. Apoi, puteți lua peria și spuma-o pentru bărbierit.

Planifică-ți ritualul de bărbierit

Una dintre cheile unui bărbierit bun este pregătirea. Fie că preferați să vă bărbieriti mai degrabă seara decât dimineața, bărbați-vă cu un aparat de ras de unică folosință sau cu un aparat de ras electric, în toate cazurile, planificarea este imperativă pentru rezultate bune.

Cu o planificare adecvată, poți petrece mai mult timp și poți „iubi” pregătindu-ți fața înainte de a te rade. Nu vă vor dura mai mult de 5 minute pentru a vă pregăti să vă alunecați aparatul de ras pe față, dacă aveți la îndemână tot ce aveți nevoie.

Apă fierbinte pentru a înmuia părul

Elementul esențial al oricărui ritual de pre-bărbierit este apa fierbinte. Apa fierbinte deschide porii, înmoaie barba pentru a ușura tăierea și, de asemenea, curăță orice murdărie și pielea moartă care se pot acumula în jurul părului de barbă.

Trebuie să îndepărtați orice lucru care creează frecare – care este cauza arderii aparatului de ras – când vă alunecați aparatul de ras pe față. Aceasta include orice murdărie rămasă în pori, precum și celulele moarte ale pielii.

Bărbierirea imediat după un duș fierbinte, aplicarea unui prosop îmbibat în apă caldă sau pur și simplu stropirea feței cu apă caldă timp de un minut sau două sunt modalități ușoare de a vă înmuia barba.

Fie că vă înmoaieți barba în duș sau chiuvetă, asigurați-vă că apa este fierbinte și că vă exfoliați bine. De asemenea, de fiecare dată când te speli pe față, merită să folosești un detergent exfoliant (genul cu mărgăritarele).

Acționează ca o suflantă pentru zăpadă pentru pielea ta, împingând pielea moartă departe, astfel încât lama să poată aluneca mai ușor.

Utilizarea unui exfoliant zilnic în timpul acestui proces va ajuta la îndepărtarea pielii moarte și va permite apei fierbinți să se înmoaie în barbă și piele.

Utilizarea uleiurilor pre-bărbierit

Pentru o barbă deosebit de dură, se recomandă utilizarea unui ulei de pre-bărbierit, pentru a accelera și a crește efectul de înmuiere al părului de barbă.

Dacă aveți păr facial destul de gros și grosier sau o piele sensibilă, predispusă la roșeață și iritații, aplicarea unui ulei de pre-bărbierit înainte de crema de bărbierit obișnuită poate face o mare diferență. Oferă lubrifiere dublă, netezire dublă și calitate dublă a bărbieritului.

Acestea sunt de obicei aplicate pe barbă, apoi lăsate să-și facă treaba timp de un minut sau două. Este timpul să faceți altceva, cum ar fi crema de ras sau să vă spălați dinții.

Uleiul de pre-bărbierit poate fi clătit sau, dacă preferați, puteți aplica crema de bărbierit direct pe barbă.

Uleiurile de pre-bărbierit pot avea un efect de înmuiere a bărbii, dar, de asemenea, ajută la furnizarea de lubrifiere suplimentară și la alunecarea mai bună a aparatului de ras. Aplicați înainte de crema de ras.

Masați uleiul de pre-bărbierit pe față

Am aplicat deja apă fierbinte, care a înmuiat barba și a deschis porii. Datorită uleiului, vom aluneca mai bine, dar dacă vom masa și pielea în timp ce aplicăm uleiul, vom putea ridica toți firele de păr.

Faceți mișcări blânde, circulare, cu degetele timp de un minut sau două, astfel încât uleiul să pătrundă bine.

Folosiți o perie pentru a aplica spuma

Aplicați spuma pe zona care va fi rasă cu un bursuc sau o perie sintetică.

Nu voi intra în detalii aici despre cum să faci o spumă bună de perie, o poți vedea în acest alt articol.

Folosirea unor curse verticale de vopsea cu părul periei va avea ca rezultat o spumă uniformă. Această mișcare va fi cea care ridică părul împotriva creșterii naturale a bărbii. De asemenea, produce o spumă bogată, cremoasă, care asigură că lama alunecă fără efort pe față.

Concluzie

Pregătirea feței înainte de bărbierit nu necesită mult timp sau abilități speciale, ci doar puțin interes.

Urmând acești pași simpli, aparatul de ras va funcționa foarte bine, iar fața ta nu va suferi tăieturi, arsuri sau iritații.

Dacă doriți să vă îngrijiți fața după bărbierit, consultați acest alt articol.

error: