De ce imi apar cosuri dupa ras?

Rasul este una dintre cele mai ușoare rutine pentru, aș spune, 100% dintre bărbații din lume. Cu toate acestea, uneori bărbieritul se poate complica fără niciun motiv aparent, ducând la apariția acelor mici umflături.

La ras, o serie de factori influențează rezultatul final. Utilizarea diferitelor tipuri de aparate de ras (de unică folosință, de siguranță, cartuș, electric sau cu peri), diferite spume sau geluri de pre-bărbierit, diferite aftershaves și, de asemenea, tehnica utilizată, pot influența rezultatul final pe termen mediu și lung.

Motivul principal pentru apariția coșurilor după ras nu are nicio legătură cu vârsta sau hormonii, ci mai degrabă cu faptul că porii s-au blocat și amestecul de sebum, ulei și bacterii a format un cap alb. Dacă pielea se inflamează, coșurile cu cap alb pot deveni roșii.

Diferența dintre coșurile de bărbierit și umflăturile de bărbierit

Atunci când caută pe Google, oamenii pot folosi în mod greșit termenii „pete de bărbierit” și „bărbierit de ras” în mod interschimbabil. În principiu, cele două condiții sunt radical diferite.

Umflăturile de bărbierit apar deoarece părul crește spre interior, mai degrabă decât spre exterior, din rădăcina foliculului.

Bumbacurile de ras se datorează în mare măsură briciului care tăia foliculul chiar sub suprafața pielii. Acesta este în special cazul aparatelor de ras cu cartuș, deoarece acestea folosesc ceea ce se numește o tehnică de „ridicare și tăiere”.

Ce este tehnica de „ridicare și tăiere”?

Lamele acestor aparate de ras cu cartuș multifuncțional funcționează împreună: o lamă ridică ușor foliculul și a doua lamă urmează îndeaproape pentru a tăia foliculul.

Pe măsură ce foliculii sunt supuși procesului de ridicare și tăiere, în cele din urmă sunt tăiați atât de jos încât foliculul de păr este chiar sub suprafața pielii.

În funcție de modelul de creștere al foliculului de păr, părul poate crește inegal, provocând o umflătură asemănătoare aparatului de ras sau, invers, să crească normal spre exterior.

Pentru a combate aceste umflături, bărbații au folosit instrumente alternative pentru a evita acest inconvenient, despre care vom vorbi într-un minut.

Dacă utilizați un aparat de ras de unică folosință și nu aveți umflături, considerați-vă norocos!

Având în vedere ceea ce am explicat mai sus, cu foliculul de păr chiar sub suprafața pielii, vă lăsați, de asemenea, deschisă pentru potențialele umflături de bărbierit.

După cum am spus la început, principalii vinovați pentru bărbierirea bărbierilor sunt bacteriile și uleiul de sebum care înfundă porii deasupra vârfului foliculului de păr, chiar sub suprafața pielii.

Prevenirea coșului de bărbierit începe cu aparatul de ras

Deoarece aparatele de ras folosesc tehnologia „ridicați și tăiați”, care poate provoca denivelări de bărbierit, o alternativă ar fi utilizarea unui aparat de ras cu dublu tăiș.

Aparatele de ras cu două tăișuri, sau pur și simplu aparatele de ras, există de ani de zile. Au fost inventate de King Camp Gillette la sfârșitul anilor 1800.

Un aparat de ras este pur și simplu un mâner cu o singură lamă de ras atașată la capăt.

Denumirea sa „siguranță” se datorează designului pieptenei închise de pe capul aparatului de ras. Comparativ cu predecesorul său, aparatul de ras, aparatul de ras cu două tăișuri a fost considerat la momentul respectiv insurmontabil.

Dar nu vă înșelați: vă puteți tăia foarte mult cu un aparat de ras.

Aparatele de ras folosesc o singură lamă pentru a tăia părul, ceea ce înseamnă că nu folosesc tehnologia „ridicați și tăiați”.

Pe de altă parte, atunci când vă radeți cu un aparat de ras, pentru a obține același nivel de precizie pe care îl obțineți cu cele mai bune aparate de ras, trebuie să parcurgeți mai multe treceri cu lama.

Când utilizați un aparat de ras, trebuie parcurși următorii pași:

  • Creșterea părului
  • În direcția creșterii părului
  • Împotriva curentului

Dacă coșurile de bărbierit sunt o preocupare constantă pentru dvs. și probabil că sunt, atunci veți dori doar să luați o trecere sau două cu un aparat de ras cu dublu tăiș.

În acest fel, foliculul pilos nu este tăiat sub suprafața pielii, ceea ce face mai puțin probabil ca coșurile să apară după ras.

Deși nu veți obține același nivel de netezime, controlul pe care îl aveți cu un aparat de ras vă va permite să încercați diferite metode și să vedeți care este cea mai bună.

Folosiți o perie de bărbierit în locul mâinilor pentru a aplica crema de bărbierit.

Deși nu este o surpriză faptul că crema de ras de calitate poate face întreaga rutină de bărbierit incredibil de confortabilă, un aspect pe care bărbații îl ignoră adesea este aplicarea cremei de ras

Când bărbații își folosesc mâinile pentru a aplica cremă de ras pe față, se întâmplă două lucruri:

  • În primul rând, părul se lipeste de suprafața pielii. Aceasta înseamnă că vă împingeți fizic murdăria și murdăria în foliculi în timp ce vă pregătiți fața pentru bărbierit.
  • În al doilea rând, mișcarea murdăriei cu mâinile face ca aparatul de ras să facă mai greu o tăietură curată la baza foliculului de păr, ceea ce poate duce la mai multe lovituri ale aparatului de ras pe piele și astfel crește iritarea pielii după bărbierit și chiar cosuri.

O perie de ras, pe de altă parte, este concepută nu numai pentru a genera o spumă bogată care va fi promovată de lama de ras, ci și pentru a exfolia ușor suprafața pielii.

Aceasta înseamnă că peria de bărbierit va acționa ca un pas preliminar pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei, a pielii moarte și a altor substanțe contaminante generale pe care este posibil să nu le fi putut îndepărta corect în duș.

În plus față de procesul de pre-exfoliere, periile de bărbierit ajută și la menținerea părului în loc, în loc să-l lipească. Acest lucru, desigur, face mai ușoară tăierea foliculului de păr pe măsură ce aparatul de ras alunecă pe piele.

Prevenirea poate fi facilitată cu un balsam de după bărbierit.

Balsamurile de după bărbierit au multe utilizări, dar unul dintre cele mai căutate beneficii ale acestora este capacitatea lor de a îndepărta bacteriile de pe piele după ras.

Dacă nu sunteți gata să investiți într-un aparat de ras cu două tăișuri, un balsam de după bărbierit este un pas intermediar excelent, ar trebui să încercați să vedeți dacă vă ajută să reduceți aspectul umflăturilor de bărbierit.

Balsamurile de după bărbierit sunt foarte diferite de spray-urile sau loțiunile de după bărbierit:

Spray-urile și loțiunile de după bărbierit conțin adesea ingrediente de umplere inferioare, care nu sunt potrivite pentru pielea ta. Loțiunile ieftine după bărbierit, în special, conțin alcool.

Aceasta înseamnă că după aplicare, fața nu numai că vă va arde dacă aveți cea mai mică zgârietură, dar și fața va fi uscată după ras.

De ce este important?

Pentru că dacă este în timpul lunilor de iarnă sau dacă locuiești într-o parte mai uscătoare sau mai uscată a țării, fața ta va deveni incredibil de uscată pe măsură ce ziua trece.

Deși nu se poate nega capacitatea antiseptică a alcoolului, există alternative mai bune pentru bărbați.

Balsam de după bărbierit.

Balsamul de după bărbierit este un amestec atent de ingrediente tipice naturale care completează uleiurile naturale ale pielii (adică uleiul de sebum).

De obicei, balsamul de după bărbierit conține un amestec de uleiuri purtătoare care imită îndeaproape aceleași capacități de vindecare ca și sebumul pielii.

Probabil că vă întrebați dacă aplicarea unui ulei pe față după bărbierit vă va înrăutăți petele de bărbierit, nu?

Bine, nu exact…

Uleiurile din balsamurile de după bărbierit ajută la uniformizarea pielii. Deci, în majoritatea cazurilor, aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru bărbați.

Pe lângă uleiurile purtătoare, balsamurile de după bărbierit conțin și ingrediente naturale precum hamamelis și aloe vera, care, atunci când sunt aplicate pe piele după ras, ajută la reducerea iritației cu proprietățile lor antiinflamatoare și strâng porii cu proprietățile lor.

Un alt ingredient popular găsit în balsamurile de după bărbierit sunt, desigur, uleiurile esențiale.

În timp ce majoritatea oamenilor tind să creadă că uleiurile esențiale miros doar a balsam de după bărbierit, depășește cu mult.

Balsamurile de după bărbierit care conțin lemn de santal și ulei de arbore de ceai sunt excelente, deoarece au proprietăți antiseptice naturale.

Aceasta înseamnă că aceste uleiuri vor ajuta în mod natural să lupte împotriva bacteriilor care încearcă să pătrundă în pori și să provoace cosuri pe piele.

În general, balsamurile de după bărbierit sunt grozave pentru a fi încorporate în rutina de bărbierit datorită utilizării lor multifuncționale.

Tunsorii sunt cea mai bună alternativă dacă nu vă deranjează să aveți o barbă.

În timp ce balsamurile de bărbierit și de bărbierit necesită un echilibru delicat de aplicare și tehnică, chiar dacă ar exista o metodă 100% infailibilă pentru a nu obține niciodată coșuri dupa barbierit. Ar fi sa nu ne radem deloc…

Bineînțeles, fiecare caz este unic, deoarece slujba dvs. vă poate cere să vă bărbieritiți în fiecare zi, în timp ce alte slujbe pot fi puțin mai prietenoase pentru barbă sau păr.

Avantajul aparatelor de tuns barba este că pot micșora foliculul de păr la o fracțiune din suprafața sa. Unele dintre cele mai bune aparate de tuns barba de pe piață pot reduce până la 0,5 mm.

Această dimensiune a bărbii asigură faptul că barba și bariere nu au șansa de a se dezvolta.

Concluzie

În primul rând, trebuie să înveți să recunoști dacă ceea ce ai este un cos de bărbierit sau un „păr încarnat”.

Odată ce sunteți sigur că este un coș, sfatul nostru este să treceți la un aparat de ras, să aplicați crema cu o perie și să terminați cu un balsam bun.

Urmarea acestor pași simpli vă va ajuta să evitați cosurile, dar dacă nu sunteți încă convins, vă sugerăm să nu vă bărbieriti, ci doar să vă tăiați barba.

error: