Când este cel mai bine să te bărbieresti dimineața sau seara?

În zilele de lucru la distanță, bărbieritul pare să-și fi pierdut o parte din valoare și importanță în rutina umană. În plus, din ce în ce mai multe companii nu solicită angajaților să se prezinte la stațiile de lucru cu o față proaspăt rasă.

Acestea fiind spuse, există încă mulți bărbați care vor să aibă grijă de aspectul nostru și nu doar din motive profesionale. Prin urmare, întrebarea când este mai bine să te bărbieresti este pe deplin justificată.

Cel mai bun moment pentru bărbierit este dimineața, deoarece vei începe ziua cu un bărbierit mai aproape, care va dura toată ziua. Dacă faceți acest lucru cel puțin 30 de minute după ce v-ați ridicat sau ați luat micul dejun, veți evita tăieturile și roșeața, deoarece capilarele sunt mai puțin vasculare. Avantajul bărbieritului pe timp de noapte este că ai mai mult timp dimineața.

Ras dimineata

Sunt sigur că am crescut cu toții uitându-ne la tatăl nostru în fiecare dimineață, în fața oglinzii, bărbierindu-se. Mai mult decât o obligație, părea un fel de ritual pe care l-am dori foarte curând.

Astăzi ne trezim și suntem deja acel bărbos la care am visat. Am luat acel duș care ne readuce la viață și, după micul dejun, începem să ne bărbierim înainte de a ne îmbrăca și a merge la muncă.

Cu toate acestea, ne întrebăm dacă ne-am înșelat în tot acest timp. Există avantaje ale bărbieritului de noapte care anterior nu erau cunoscute?

Să vedem care sunt avantajele și dezavantajele bărbieritului de noapte, astfel încât să putem evalua obiectiv varianta de noapte.

Avantajele bărbieritului dimineața

Pentru cei cu barbă groasă și cu creștere rapidă, un bărbierit de dimineață va menține fața „curată” până la sfârșitul zilei.

Desigur, bărbieritul dimineața înseamnă adăugarea de timp la un program pe care probabil nu îl poți lua mult mai mult.

Deci, cine este cel mai potrivit pentru un bărbierit de dimineață? Fără îndoială, „omul de dimineață”, cel care își dorește (sau are nevoie) acel aspect curat și a cărui meserie necesită anumite standarde de curățenie.

Tradiţie

Pun pariu că majoritatea bărbaților din întreaga lume își încep ziua cu bărbieritul. Ori de câte ori o fac, participă la un ritual cumva sacru. Este înrădăcinat în bărbați să-și înceapă ziua așa.

Îți place senzația moale de pe față

Există ceva despre modul în care un bărbierit te schimbă starea de spirit. Această senzație cristalină te face să te simți încrezător și gata să faci față zilei. Nu vrei să strici acel sentiment în timp ce dormi.

Sunteți un copil care se ridică devreme

Unii oameni sunt crescători naturali timpurii – ceasurile lor biologice funcționează așa. Acesta este motivul pentru care are sens să te bărbieresti dimineața, când ești plin de energie, alert și gata să te bucuri din plin de ea.

Barba ta crește prea repede

Pentru unii bărbați, bărbieritul pe timp de noapte nu este o opțiune, deoarece barba le crește prea repede. Dacă nu o fac dimineața, la ora 15, nu vor părea bărbierite.

Zilele tale sunt prea lungi și nu ai energie să te bărbieresti noaptea

Pentru unii bărbați, în special cei cu copii sau cariere de profil, orele de noapte înainte de culcare sunt neprețuite. Chiar dacă preferați să vă bărbieritiți acum, este posibil să nu aveți timp sau energie. Acum este momentul să vă deconectați și să vă relaxați.

Dezavantaje ale bărbieritului dimineața

Bărbieritul implică întotdeauna riscul de a vă tăia și dimineața, când sunteți încă somnoros, trecerea unui obiect ascuțit peste față poate provoca accidente.

O tăietură a lamei, chiar și atunci când sunteți suficient de bronzat pentru a opri rapid fluxul de sânge, nu este cel mai bun mod de a începe ziua.

Lipsa timpului dimineața

Majoritatea oamenilor doresc să doarmă cât mai mult posibil, ceea ce înseamnă că rutina lor de dimineață funcționează și aleargă. Dacă abia ai timp pentru micul dejun, bărbieritul va fi grăbit, rezultând tăieturi, arsuri de ras sau un bărbierit inegal.

În cazul tăierilor sau deteriorării, acestea vor fi mai vizibile

Când luați comenzile rapide, de obicei lucrurile nu merg bine. Dacă în profesia ta trebuie să fii impecabil și să te bărbieresti perfect, dar ești și unul dintre cei care nu se trezesc devreme, dimineața poate fi cel mai rău dușman al tău.

Mai puțin somn

Acest dezavantaj este relativ, deoarece dacă trebuie să te trezești cu aproximativ 15 minute înainte de bărbierit, pierderea somnului va pierde tot somnul dacă trebuie să te trezești 15 minute mai târziu pentru a te bărbi.

Ras noaptea

Când ne gândim la bărbierit pe timp de noapte, avem tendința să decidem imediat că este o opțiune excelentă, deoarece cu un duș relaxant, ce ți-ai mai putea dori?

De asemenea, orice tăieturi sau pete vor dispărea în timp ce dormim. Dar există un dezavantaj?

Avantajele bărbieritului de noapte

Nefiind afectat de program, puteți obține un bărbierit mai apropiat și mai curat. Aceștia vor putea acorda mai multă atenție detaliilor, ceea ce la bărbierit face diferența între un bărbierit bun și un bărbierit excelent.

Un bărbierit peste noapte, ca un duș de noapte, este o modalitate excelentă de a vă relaxa și a vă distra cu voi înșivă. Doar tu și oglinda.

Noaptea, în timp ce dormi, pielea proaspăt rasă are timp să se odihnească și să se regenereze. Acest lucru va reduce roșeața și va permite mai mult timp pentru a se vindeca tăieturile.

Fără precipitații

Acesta este poate cel mai bun motiv. Când te bărbieresti noaptea, o faci la timp. Vă puteți relaxa, puteți aprecia complexitatea instrumentelor și puteți savura senzația de spumă perfectă pe piele.

Nu veți fi tentați să luați comenzi rapide

Folosirea comenzilor rapide oferă rareori cele mai bune rezultate. Când te bărbieresti noaptea, poți să încetinești și să te bărbieresti corect, totuși ai timp pentru o rutină adecvată de bărbierit.

Puteți dormi mai multe ore

Mulți bărbați au un deficit semnificativ de somn, așa că, în loc să te trezești devreme pentru a te bărbi, poți dormi încă câteva minute dimineața.

Vei face mai puține greșeli

Erorile apar la ras. Știm cu toții cât de îngrozitor este să ai o zgârietură pe față și să suferi jenarea de a te plimba cu acele bucăți de hârtie igienică pe față. Când vă bărbieritiți noaptea, probabil că veți fi mai atenți și vă veți putea concentra pe utilizarea corectă a aparatului de ras pentru a obține un bărbierit perfect.

Pielea ta va fi mult mai puțin iritată

Cămășile și cravatele cu guler, împerecheate cu un bărbierit proaspăt, sunt departe de a fi perfecte. Deși vă poate face să arătați elegant, cămășile cu guler și bărbieritele răcoroase pot provoca ore de iritare. Când te bărbieresti noaptea, îți oferi feței o noapte plină de somn pentru a se vindeca.

Dezavantaje ale bărbieritului de noapte

Principalele dezavantaje sunt cele care au o barbă groasă și cu creștere rapidă. Au trecut prea multe ore între bărbierit și începutul travaliului, astfel încât să nu vă puteți bucura de un bărbierit strâns pentru o lungă perioadă de timp.

Pe de altă parte, noaptea, pielea este în general mai puțin flexibilă. Dacă nici măcar nu v-ați dus, bărbieritul poate fi mai puțin neted și puteți ajunge la un bărbierit mai scurt.

1.- Seara ta este prea importantă

Așa cum am menționat anterior în acest articol, orele de noapte sunt prea prețioase pentru unii bărbați. Ultimul lucru pentru care ai timp este un bărbierit frumos.

2.- Barba ta crește prea repede

În funcție de grosimea barbei și de cât de repede crește, a doua zi, foarte curând, poți avea o barbă foarte lungă. Acest lucru poate fi problematic, în funcție de tipul de job pe care îl aveți.

Concluzie

Credem că bărbieritul tradițional de dimineață are mai multe beneficii decât bărbieritul de noapte. Cu toate acestea, cel mai bun moment al zilei pentru a-ți rade fața este o decizie personală.

Rasul în diferite momente ale zilei are mai multe avantaje și dezavantaje. Fie că alegi să te bărbieresti dimineața sau seara, cel mai important lucru este să te bucuri de el, să-ți iei timp și să folosești tehnicile potrivite.

Sfat: Indiferent la ce oră alegeți să vă radeți, mai trebuie să aveți în vedere un lucru. „Regula de 30 de minute”.

Așteptați cel puțin 30 de minute după ce v-ați ridicat sau ați luat micul dejun pentru a vă rade. De ce? Afectează circulația sângelui (în special la nivelul feței). Este mai aproape de suprafață după ce te-ai trezit și după ce ai mâncat, ceea ce crește șansele de a obține o poreclă sau de a arde la bărbierit.

error: