Bărbieritul corect: Tehnici de bărbierit, sfaturi și trucuri

Pentru mulți bărbați, bărbieritul este o rutină plictisitoare căreia nu-i acordă prea multă atenție. Pentru alții, este un ritual util. Tehnici și sfaturi pentru un bărbierit excelent

Pentru mulți bărbați, bărbieritul este o pacoste de rutină și, în graba lor, nu acordă atenție la daunele pe care le poate provoca pielii. Bărbieritul este regele îngrijirii masculine și merită o anumită atenție și dedicare pentru a-l face corect și a-l transforma într-un tratament de frumusețe plăcut.

Cu o lama de ras, un aparat de ras electric sau un aparat de ras drept?

Primul lucru de care trebuie să ții cont este instrumentul pe care îl utilizezi, deoarece fiecare are propria tehnică și produce finisaje diferite.

Lama de ras este cel mai popular instrument de bărbierit. În prezent, producătorii au dezvoltat instrumente eficiente pentru a obține un bărbierit de aproape, inclusiv bare glisante și aparate faciale pentru a simplifica întregul proces și a oferi rezultate în timp record.

Ras uscat: aparat de ras electric

Acesta este un favorit pentru persoanele cu piele sensibilă. Nu este la fel de eficient ca lamele sau aparatele de ras și necesită o piele uscată pentru a funcționa corect. Nu este recomandat pentru bărbile crețe, iar dacă ai părul puternic, este indicat să le folosești pe cele cu cap rotativ, care asigură un masaj ușor și delicat asupra pielii și mușchilor pentru a facilita un bărbierit bun. Pentru barba fină, iți recomandăm să folosești aparate de ras din folie, deoarece sunt mai ușor de manevrat și mai blânde.

Clasicul s-a întors: aparatul de ras

Cel mai recent film 007, Skyfall, cu celebra scenă în care doamna Moneypenny îl rade pe James Bond și în care aceasta ajunge să-i spună agentului: “Uneori, metodele vechi sunt cele mai bune”, a crescut vânzările în Marea Britanie cu 50%, transformând bărbieritul clasic într-un fenomen social.

Deși procesul de bărbierit durează mai mult, acesta oferă un bărbierit mai bun și este mai prietenos cu pielea. Ideală pentru iubitorii de ritualuri, de gustul vintage și de o anumită notă fetișistă, cu adevărat masculină și profesională, deoarece necesită precizie și măiestrie în tehnică. Încercați mai întâi într-o frizerie tradițională și veți vedea diferența.

Sfaturi pentru bărbierit

 • Lasă-ți pielea să se trezească. Dacă te bărbierești dimineața devreme, pielea ta este încă umflată și somnoroasă. Acordă-ți 10 minute în timp ce iei micul dejun și pielea ta va fi pregătită pentru un bărbierit bun.
 • O bună curățare prealabilă. Spăla-te mai întâi pielea cu apă rece, cu săpun, ceea ce ajută la activarea acesteia. Dacă te speli cu apă fierbinte, pielea va fi prea uscată și vei facilita iritațiile și micile tăieturi.
 • Lăsa pielea să se odihnească câteva zile. Nu este indicat să te bărbierești în fiecare zi, dar dacă nu ai de ales, poți profita de weekend pentru a da o pauză pielii tale și a te bucura de un ritual de hidratare și tratament facial.
 • Utilizeaza produsele potrivite. Cunoașterea tipului de piele este esențială pentru a găsi produsele potrivite. Astăzi, varietatea gamei facilitează o îngrijire mai eficientă, fără a cheltui prea mult.
 • Verifica starea lamei. Dacă te bărbierești în fiecare zi, este o idee bună să schimbi capul aparatului de ras o dată pe săptămână, mai ales dacă ai o barbă dură. Acest lucru este esențial pentru a evita roșeața, tăieturile și iritarea pielii.
 • Nu te grăbi. Graba este, de asemenea, un lucru rău atunci când te bărbierești. Nu folosi mișcări lungi, fa-o încet și ai grijă de pielea ta cu fiecare mișcare.
 • Peria și masajul circular. Unul dintre instrumentele de care trebuie să ții cont este peria de ras. Este foarte utilă și ajută săpunul sau crema de ras să pătrundă în pori, precum și maseze părul înainte de a trece lama. Dacă folosești direct creme sau geluri, maseaza-le întotdeauna cu degetele, printr-o mișcare circulară, pentru a le ajuta să se absoarbă.
 • Hidrateaza-ți pielea. Majoritatea aftershave-urilor de pe piață conțin niveluri ridicate de alcool, care usucă pielea, afectează bariera naturală de protecție a acesteia și poate provoca iritații. Înlocuiește-le cu o loțiune hidratantă bună, care reface bariera protectoare a pielii, sau cu un gel de aloe vera, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Aceasta va ajuta la calmarea și hidratarea pielii și va reduce iritațiile.

Învăța cum să te bărbierești

Să știi cum să te bărbierești corect este esențial pentru a evita disconfortul ulterior.

 • Nu strânge. Lăsa lamele să-și facă treaba. Gliseaza lama pe piele fără a apăsa. Contrar zvonurilor, stoarcerea pielii nu oferă un bărbierit mai bun și singurul lucru pe care îl poți provoca este iritarea zonei.
 • Nu apăsa niciodată pe păr. Dacă începi să te bărbieriți în sens invers, iți vei irita pielea și nu iți vei îmbunătăți bărbieritul. În schimb, trece ușor lamele în direcția liniei părului și folosește mișcări scurte și delicate. Te poți ajuta întinzând pielea cu degetele. Mai trece contra-par numai dacă este necesar și numai la a doua cursă.
 • Păstrează mustața pentru final. Părul de deasupra buzei este mai tare și mai rezistent. Așa că cel mai bine este să lăși această zonă pentru finalul bărbieritului, pentru a putea absorbi crema și a înmuia bărbieritul.
 • Împrospăteaza-ți pielea. După ce ai terminat, este o idee bună să te clătești pielea cu apă rece pentru a închide porii și a vă calma pielea. Apoi, aplica o loțiune hidratantă, așa cum am discutat mai sus.
error: