Cum sa faci să-ți creasca barbă mai repede. Remedii casnice

O să-ți aratam in continuare câteva produse naturale pentru a crește barba fără substanțe chimice, cum ar fi o mască de roșii sau ulei de ricin. Barba a revenit la modă. După câțiva ani în care eleganța a constat în a purta o față rasă strâns… a purta o barba de trei zile, o barbă lunga sau o barbă ordonată a revenit la modă.

Sfaturi pentru a creste barbă mai repede


In primul rand, ar trebui să nu te mai bărbierești păna atunci când barba să câștige teren, urmarînd aceste sfaturi:

 • Folosește o perie specială pentru a slăbi încurcăturile.
 • Aplica balsam de țesături atunci când faceți duș, astfel încât să nu fie prea dur.
 • Aplica ulei de barbă. Este foarte util pentru prevenirea descuamării pielii și ajută la înmuierea bărbii în primele etape ale creșterii acesteia.

Când începi să tăi pentru a forma barba, nu tăia prea aproape de bărbie, lăsa-i să crească și formează o bază bună înainte de a începe să sculptezi. De asemenea, este important, dacă ești foarte tânăr, să acorzi corpului mai mult timp, deoarece viteză creșterii parului se marește odată cu înaintarea în vârstă. Dacă descoperi că barba ta este rară sau nu crește bine, va trebui să începi să te gândești la utilizarea remediilor bunicii.


Produse pentru creșterea barbei


Creșterea bărbii depinde în mare măsură de genetică și nu există miracole, dar este întotdeauna posibil să dai o mână naturii, cu o dietă bogată si variată, exerciții fizice regulate și un stil de viață sănătos, inclusiv un control bun al stresului (care usucă pielea și contribuie la pierderea părului) și chiar și cu unele produse foarte simple.

Avantajul produselor naturale față de substanțele chimice este că pot fi combinate și pot fi aplicate în mod repetat dacă nu funcționează prima dată și, în general, nu au efecte secundare. Pe de altă parte, trebuie să eviți substanțele chimice menite să stimuleze creșterea părului, deoarece în majoritatea cazurilor nu sunt testate pentru părul facial.

Include în dietă produse care conțin biotină

Vitaminele B7, B8 și H (numite biotine) pot fi încorporate în dietă prin suplimente de vitamine sau consumând alimente bogate în ele (gălbenuș de ou, carne, lapte, bere …). Promovează creșterea părului și din această cauză, consumul acestui tip de alimente poate ajuta, prin urmare, la creșterea părului facial.

Mască de roșii

Roșia este un nutrient foarte puternic. Pentru a o aplica pe barbă, folosește-o ca mască.

 1. Selectează mai multe roșii coapte și amesteca-le, cu un blender sau cu mâna.
 2. Nu scoate semințele.
 3. Aplica sucul pe barbă, încercând să acoperi întreaga zonă.
 4. Masează în cerc.
 5. Lăsa să acționeze aproximativ jumătate de oră.
 6. Clătește bine cu apă caldă.

Ulei de ricin pentu barba

Uleiul de ricin poate ajuta barba să devină mai puternică și mai plină, deoarece, pe de o parte, rezolvă și previne leziunile pielii care pot afecta creșterea părului, dar, pe de altă parte, acizii grași omega 3 îi ajută să le întărească și să le repare.
Ar trebui aplicat noaptea, pentru a acționa in continuu timp de câteva ore. Este important să se maseze bine, astfel încât uleiul de ricin să pătrundă în pori și să acopere întreaga barbă, apoi să se clătească cu apă proaspătă dimineața.

Ulei de sâmbure Mamey și alte uleiuri esențiale

Mamey este fructul unui copac din America Centrală, iar sămuburele este foarte bogat în vitamine, acizi grași și minerale. Uleiul extras din piatră are, prin urmare, efecte nutritive și hidratante. Pentru a favoriza creșterea părului, uleiul de mamey trebuie aplicat ca uleiul de ricin pe pielea curată și uscată, de preferință seara și clătită dimineața.

Alte uleiuri cu efecte similare sunt uleiul de jojoba, uleiul de eucalipt, uleiul de semințe de struguri și uleiul de migdale.

Loțiuni de rozmarin

Rozmarinul este o plantă care are multiple proprietăți antiseptice și medicinale și poate ajuta părul să crească mai repede și mai puternic. Există mai multe preparate posibile în acest scop, care pot fi aplicate ca o mască.

 • Rozmarin și miere: este o infuzie caldă de rozmarin, scorțișoară, un cățel de usturoi și o lingură de ulei de măsline, la care se adaugă puțină miere după ce o scoate de pe foc. Se aplică când s-a răcit și doar 30 de minute. Se pot adăuga și ceapă, care activează circulația sângelui.
 • Ulei de rozmarin și nucă de cocos: Acesta este cel mai ușor de preparat, deoarece trebuie doar să amestecați ulei de cocos cu rozmarin proaspăt sau ulei esențial de rozmarin. Ar trebui să-l aplicați masându-l și lăsați-l timp de aproximativ 20 de minute înainte de a-l clăti.

Loțiune de lămâie și scorțișoară

Prezența acizilor alfa-hidroxi face din lămâie un ajutor important pentru creșterea părului. Sucul unei lămâi, amestecat cu o linguriță de scorțișoară și aplicat cu mișcări circulare pe barbă cu o pensulă, poate face ca barba să crească.

Mănâncă alimente care cresc testosteronul

Cauza unei creșteri slabe a bărbii poate fi hormonală, deoarece lipsa testosteronului sau un exces de estrogen poate duce la o lipsă de păr facial. Dacă aceasta este problema noastră, o putem aminoră prin produse naturale și remedii casnice precum: exercitarea și consumul anumitor alimente, în special legume cu frunze precum varză, salată verde, andive etc.

error: