Iritarea feței după bărbierit. 13 cauze

Una dintre problemele pe care mulți bărbați le au atunci când se bărbieresc este iritarea de la bărbierit, în special pe gât.

Cu toate acestea, poate fi dificil să se afle cauza iritării, mai ales că există mulți factori care intră în bărbierit, cum ar fi prepararea, produsele și faza post-bărbierit.

Ghidul de astăzi se concentrează pe zonele cheie ale rutinei de bărbierit și pe cauza iritării.

Ce este iritarea după ras?

Acest tip de iritație este ușoară și apare la suprafața pielii. Iritarea bărbieritului poate fi cauzată de mulți factori, cum ar fi o tehnică slabă de bărbierit, lame plictisitoare și bacterii.

Iritarea pielii apare de obicei în câteva minute până la câteva ore după terminarea bărbieritului.

Să ne uităm la motivele pentru care această iritație poate apărea după ras:

Cauza # 1. Lipsa îngrijirii bărbii

Când te razi, este important să faci duș, să aplici un prosop umed cald pe barbă sau să-ți pulverizezi fața cu apă caldă de mai multe ori înainte de a te rade.

Acest pas ajută la netezirea bărbii, astfel încât să fie mai flexibil și mai ușor de lucrat cu aparatul de ras. În plus, acest pas întărește și pielea, făcând-o mai flexibilă și mai puțin predispusă la iritații la ras.

Poți să citesti articolul nostru despre cum să vă pregătiți fața înainte de bărbierit.

Cauza # 2. Nu vă exfoliați fața înainte de a vă rade.

Dacă este posibil, exfoliați-vă fața înainte de a vă rade. Aceasta elimină celulele moarte ale pielii și bacteriile de la suprafață. Acest pas va crește, de asemenea, flexibilitatea părului facial.

Dacă vă bărbieritiți în fiecare zi, nu este recomandată exfolierea zilnică, deoarece vă va usca pielea. În acest caz, trebuie utilizat un produs de curățare ușoară a feței.

Asigurați-vă că ați citit articolul nostru despre importanța exfolierii înainte de bărbierit.

Cauza # 3. Ras în amonte

Pentru a reduce iritarea și iritarea cauzată de bărbierit, radeți-vă în direcția creșterii bărbii.

Înainte de bărbierit, trebuie să fii clar cu privire la direcția în care crește barba ta, cartografindu-ți barba. De exemplu, dacă foliculul de păr de pe gât crește în sus, rade-l în sus; dacă crește pe o parte, rade-o pe o parte.

Radeți-vă împotriva valului de creștere a bărbii

Persoanele care suferă de iritații după bărbierit ar trebui să evite bărbieritul împotriva bobului.

Cauza # 4. Crema de bărbierit nu este suficient de bună.

Crema de ras vine sub multe forme diferite, inclusiv săpun, cremă, gel și spumă într-un borcan. Indiferent de forma sa, o cremă de ras bună ar trebui să fie alunecoasă și să amortizeze lama.

Ambele proprietăți sunt esențiale pentru a înmuia aparatul de ras și, în cele din urmă, pentru a reduce iritarea.

Folosind spume de bărbierit greșite

Folosind spume de bărbierit greșite

Aflați cum să faceți corect crema de ras aici.

Cauza # 5. Aveți o reacție alergică.

În timp ce multe spume de ras conțin ingrediente naturale și organice, asta nu înseamnă că sunt mai sigure de utilizat – o concepție greșită obișnuită.

De exemplu, medicii. Martínez Campayo, J.J. Goday Buján și E. Fonseca Capdevila, de la departamentul de dermatologie de la Complejo Hospitalario Universitario de A Coruña, au publicat recent un articol în care spun că s-au făcut puține cercetări despre uleiul esențial popular al arborelui de ceai și că „unii oameni poate dezvolta dermatită prin contact “(sursă).

Pe scurt, faceți un test de plasture înainte de a utiliza noua cremă de ras pentru a vă asigura că nu provoacă iritații.

Cauza # 6. Nu utilizați ulei de pre-bărbierit

Un ulei pre-ras adaugă un strat suplimentar de lubrifiere între crema de ras și piele. Unii bărbați ar putea fi util să-l adauge la rutina de bărbierit, deoarece poate reduce semnificativ iritarea.

În legătură cu: Ce este uleiul de pre-bărbierit?

Cauza # 7. Aplicați prea multă presiune

La bărbierit, fie cu un aparat de ras convențional sau cu cartuș, este important să nu aplicați prea multă presiune. Un aparat de ras trebuie să alunece, nu să se răzuiască, la fiecare lovitură.

O modalitate bună de a verifica acest lucru vizual este să vă uitați la crestătura pe care o lasă lama în piele:

Există prea multă presiune; ar trebui să fie mai aproape de aceasta:

Deci, asigurați-vă că luați lovituri scurte și suprapuse cu fiecare trecere a aparatului de ras.

Cauza # 8. Nu trageți pielea strâns

Este posibil să fi observat că unora dintre bărbați le place să-și tragă pielea în timp ce se bărbieresc, după cum se arată mai jos:

Această tehnică simplă aplatizează pielea, în special pentru bărbații mai în vârstă, și facilitează lucrul cu aparatul de ras pentru rezultate consistente. Puteți utiliza această tehnică cu orice sistem de bărbierit.

Cauza # 9. Schimbați lamele târziu

Lamele de ras nu trebuie utilizate pentru perioade lungi de timp. Ele pot deveni plictisitoare, ruginite sau pot începe să acumuleze bacterii, ceea ce poate duce la iritații sau arsuri de ras.

Din păcate, nu există un răspuns clar cu privire la cât de des ar trebui să schimbi o lamă, deoarece obiceiurile tale de bărbierit și cât de des te bărbieresti sunt unice. Cu toate acestea, iată câteva linii directoare generale de referință:

  • Lame de ras de siguranță – aproximativ 5 bărbierite.
  • Lamele de cartuș – aproximativ 7 bărbierite
  • Lame de ras de unică folosință – aproximativ 3 bărbierite

Pentru cartuș și aparate de ras de unică folosință, căutați banda de lubrifiant ca indicație vizuală. Dacă există puțină culoare sau deloc sau un cip ușor (așa cum se vede mai jos), lama este probabil la sfârșitul vieții sale utile:

Cauza # 10. Prea multe lame în aparatul de ras

După cum știți, există multe sisteme de bărbierit disponibile. Deși fiecare este unic în felul său, una dintre diferențele majore dintre sistemele comune este numărul de lame din capul de bărbierit.

Lamele suplimentare pot ajuta la distribuirea presiunii, dar crește și numărul de ori când lamele ating pielea.

Deci, dacă utilizați un aparat de ras cu cinci lame, ar putea fi util să explorați un aparat de ras cu mai puține lame. Alternativele obișnuite includ sisteme mai vechi de cartuș cu trei lame sau utilizarea unui aparat de ras clasic sau de siguranță, care are o singură lamă.

Cauza # 11. Tragere excesiva la ras

Urmând secțiunea anterioară, când faceți mai multe pase cu un aparat de ras, creșteți expunerea pielii la lamă, ceea ce crește riscul de arsură și iritare a aparatului de ras.

De exemplu, dacă luați trei pase cu un aparat de ras cu cinci lame, lama va fi atins pielea de 15 ori. Scopul unui bărbierit complet într-una sau două lovituri.

Cauza # 12. Loțiunile și spray-urile sunt folosite în locul balsamurilor

Aftershave-ul vine sub multe forme diferite, inclusiv balsamuri, loțiuni și spray-uri. În fiecare categorie, există câteva care conțin antiseptice, cum ar fi alcoolul.

Pentru a calma arsurile și iritarea aparatului de ras, luați în considerare un balsam care vă hidratează pielea și nu conține alcool. Acest lucru ajută la prevenirea uscăciunii, o cauză frecventă a iritației după bărbierit.

Dacă nu aveți la dispoziție un balsam după bărbierit, o va face o cremă hidratantă pentru față.

Related: Ce este Aftershave?

Cauza # 13. Apa rece nu se aplică după ras.

Pentru o ușurare imediată, o simplă pulverizare de apă rece poate ajuta la ameliorarea durerii prin amorțirea ușoară a suprafeței pielii.

Bineînțeles, acest lucru funcționează doar câteva minute, deoarece iritația briciului dispare. Nu este o soluție pe termen lung și ar trebui considerată doar ca o ultimă soluție.

Concluzie

Când încercați să vă dați seama ce parte a rutinei de bărbierit vă deranjează, este important să nu schimbați totul dintr-o dată. Acest lucru va face mai dificilă identificarea problemei și este posibil să pierdeți bani cu produse noi.

Dacă iritația este limitată la o zonă a feței, cum ar fi gâtul, poate fi pur și simplu o problemă tehnică și nu o problemă a produsului de bărbierit, deci luați-vă timp și reevaluați problema.

Evitați produsele iritante de după bărbierit

Multe produse concepute pentru a trata iritarea bărbieritului sunt pur și simplu hidratante reambalate sau balsamuri după bărbierit. În loc să plătiți suplimentar pentru aceste produse, cel mai bine este să utilizați pur și simplu o cremă hidratantă pe care o aveți deja la îndemână.

Iritarea rasului și părul încarnat sunt două lucruri diferite.

Mulți bărbați pot folosi termenul „iritare la bărbierit” atunci când înseamnă cu adevărat „bărbierit sau bărbierit”. Sunt două probleme complet diferite care trebuie abordate diferit.

Umflăturile de bărbierit (pseudofoliculita de barba) sunt mici umflături roșii cauzate de părul încarnat. Sunt frecvente la bărbații cu pielea uscată și părul cret al feței. Aceste umflături de ras apar de obicei atunci când părul este tăiat prea jos sau prea aproape de suprafața pielii.

Cum se reduce iritarea la ras

Dacă ați exclus toate problemele de mai sus și totuși nu puteți obține un bărbierit confortabil, fără iritații, există trei alternative pe care le puteți lua în considerare:

Unelte de bărbierit

Există multe dispozitive pentru bărbați care pot oferi un bărbierit curat sau curat, fără a provoca arsuri sau iritații ale aparatului de ras.

Unele aparate de tuns barba sunt capabile să taie firele de păr cu o lungime de până la 0,2 mm. Desigur, acest lucru necesită o investiție suplimentară și este posibil să nu fie potrivit pentru toți bărbații.

Schimbați rutina de bărbierit

Testați pentru a vedea dacă iritarea bărbieritului este pur și simplu rezultatul supra-rasului.

Pentru a face acest lucru, opriți bărbieritul pentru o zi sau două și vedeți dacă iritația revine după al doilea bărbierit consecutiv.

Dacă primul bărbierit a mers bine și al doilea nu, probabil că este pielea uscată. Dacă acesta este cazul, asigurați-vă că vă hidratați după fiecare bărbierit.

error: